19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung je novi kralj varčnega pranja

Samsung na sejmu IFA 2024 predstavlja svojo najnovejšo linijo energetsko učinkovitih aparatov za evropski življenjski slog. Novi zvezdi sodobnih gospodinjstev želita postati predvsem pralni stroj BESPOKE AI™ z divjo energijsko učinkovitostjo A-55 % ter pralni stroj Bespoke AI Laundry Combo™, ki v celotnem ciklu doseže oceno A. Samsung je na podlagi svoje dolgoletne predanosti izboljšanju energetske učinkovitosti izboljšal svoje ključne tehnologije in se tako odzval na potrebe potrošnikov po boljših načinih varčevanja z energijo v vsakdanjem življenju.

Učinkovitejša izkušnja pranja

Najznamenitejši dosežek med Samsung izdelki z visoko energijsko učinkovitostjo na sejmu IFA 2024 je pralni stroj BESPOKE AI™. Ta model, ki je načrtovan za začetek prodaje prihodnje leto, porabi do 55 % manj energije od minimalnih zahtev glede energetske učinkovitosti za uvrstitev v razred A. Po modelu A-40 %, ki je bil predstavljen v prvi polovici letošnjega leta, so v novem izdelku uporabili Samsung tehnologije za doseganje dodatnega prihranka energije.

Samsung uporablja napredne tehnologije za doseganje do 55 % manjše porabe energije od minimalnih zahtev glede energetske učinkovitosti za razred A. Jedro teh naprednih tehnologij je Bubble Shot, ki prek obtočne črpalke potegne milnico in jo razprši na perilo v bobnu. S tem je pranje učinkovitejše, saj perilo lažje potopi in omogoči enakomerno prodiranje pralnega sredstva v oblačila. V kombinaciji s tehnologijo Ecobubble™ in algoritmi izboljša dodatno energetsko učinkovitost.

Samsung uporablja napredne tehnologije, s katerimi doseže do 55 % manjšo porabo energije od minimalnih zahtev glede energetske učinkovitosti za razred A. Bistvo teh naprednih tehnologij je tehnologija Bubble Shot, ki prek obtočne črpalke potegne milnico in jo razprši na perilo v bobnu. S tem je pranje učinkovitejše, saj perilo lažje prepoji in omogoči enakomerno prodiranje pralnega sredstva v oblačila. V kombinaciji s tehnologijo Ecobubble™ in algoritmi izboljša dodatno energetsko učinkovitost.

Dodatna omembe vredna sprememba je uvedba sistema AI Home. Ta 17,8 centimetra (7 palcev) širok LCD-zaslon na dotik na napravi služi kot intuitivno nadzorno središče za pranje perila. Uporabniki lahko ne le hitro izberejo cikel pranja, temveč lahko prejmejo tudi prilagojena priporočila za pranje, ki ustrezajo njihovim navadam in občasnim potrebam. Omogoča učinkovit uporabniški nadzor in skrb za perilo.

Energetsko učinkovita rešitev za pranje perila, vse v enem

Na sejmu IFA Samsung predstavlja tudi pralno napravo Bespoke AI Laundry Combo™, ki bo kmalu na voljo na evropskem trgu. Model združuje pralni in sušilni stroj v enem samem stroju, kar uporabnike razbremeni težav s prenašanjem perila v sušilni stroj po pranju. Kombinacija se odlikuje po tem, da je bistveno izboljšana energetska učinkovitost, saj v celotnem ciklu pranja in sušenja dosega oceno A, pri pranju pa A-20 %. To je najvišja raven v Samsung ponudbi kombiniranih pralno-sušilnih strojev v Evropi.

Samsung se je zelo potrudil, da je izboljšal zlasti učinkovitost sušenja. Tehnologija sušenja s toplotno črpalko (Heatpump Drying) pri nizkih temperaturah hitro, nežno in učinkovito suši oblačila. Poleg tega posebej zasnovana struktura kanalov izboljša učinkovitost notranjega kroženja zraka, kar omogoča učinkovito ponovno uporabo in prenos toplotne energije. Medtem je za doseganje visoke energijske učinkovitosti v ciklu samo pranja uporabljena tehnologija Bubble Shot. Ta poskrbi, da se perilo dobro namoči, saj z vrha z uporabo obtočne črpalke razprši milnico. Zaradi tega celoten cikel pranja v kombiniranem pralnem stroju presega minimalne zahteve glede energetske učinkovitosti za prag razreda A za do 20 %, cikel pranja in sušenja pa zasluženo prejme razred A.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.