16. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Novi ThinkPadi za resen posel

11 min read

Lenovo je na dogodku Lenovo Innovation World 2024 predstavil prebojne inovacije za osebne računalnike z umetno inteligenco, ki bodo opolnomočile poslovne uporabnike. Na posebnem dogodku v Berlinu sta med najpomembnejšimi novostmi novo zasnovan vrhunski računalnik Lenovo ThinkPad™ X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, ki ga poganjajo najnovejši procesorji Intel® Core™ Ultra (serija 2), in inovativni preizkus koncepta Lenovo Auto Twist AI PC. Podjetje je predstavilo tudi prenosnika ThinkPad T14s Gen 6 in povsem novega ThinkBook™ 16 Gen 7+, ki ga poganjajo najnovejši procesorji AMD Ryzen™ AI. Poleg tega je Lenovo predstavil ThinkBook 16 Gen 7, ki ga poganja 8-jedrni procesor Snapdragon® X Plus. Novinci kažejo zavezanost podjetja Lenovo k zagotavljanju vrhunske tehnologije, izjemne uporabniške izkušnje ter izboljšane produktivnosti in ustvarjalnosti za poslovne stranke.

Lenovo je napovedal tudi AI PC Fast Start, rešitev, ki je zasnovana za pomoč podjetjem pri hitrem prehodu na naprave, pripravljene na umetno inteligenco, pri čemer se s svetovanjem na podlagi umetne inteligence in poenostavljenim uvajanjem naprav čim bolj poveča donosnost naložbe. Te storitve, podprte s podporo družbe Lenovo, pospešujejo sprejetje umetne inteligence in zagotavljajo njeno nemoteno uvajanje v poslovna okolja.

Lenovo želi biti vodilni v dobi naprav z umetno inteligenco

Tržni analitiki pričakujejo, da se bo vloga računalnikov z umetno inteligenco povečala, saj naj bi bilo do leta 2027 več kot 60 % dobavljenih novih osebnih računalnikov opremljenih z umetno inteligenco1. Cilj osebnih računalnikov Lenovo z umetno inteligenco je bistveno spremeniti uporabniško izkušnjo z naravnimi interakcijami, prilagojenimi velikimi jezikovnimi modeli in naprednimi računalniškimi arhitekturami, s čimer bo računalništvo postalo bolj osebno, produktivno in varno.

Lenovo Aura Edition

Lenovo predstavlja serijo naprav Lenovo Aura Edition, ki je bila zasnovana v večletnem sodelovanju z družbo Intel in je dokaz zavezanosti k inoviranju ter zagotavljanju inovativnih tehnologij, namenjenih personalizaciji in poenostavitvi interakcije uporabnikov z njihovimi napravami. Pri kvalitativnem in kvantitativnem testiranju uporabniške izkušnje je sodelovalo več kot deset tisoč uporabnikov širom sveta. Na podlagi teh ugotovitev sta Lenovo in Intel oblikovala koncepte uporabe naprav, ki jih je nato preizkusilo štiri tisoč uporabnikov, ki so pomagali določiti prioritete in izpopolniti izkušnje.

ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition

Prenosnik ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition ima tanjše in lažje ohišje kot kadarkoli prej, kar za 14-palčnega paradnega konja pomeni neverjetnih manj kot 1 kg teže. Opremljen je z inovativnimi tehnologijami, namenjenimi prilagajanju in poenostavitvi interakcije uporabnikov z napravo. ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, ki je zasnovan z zmogljivostmi, izboljšanimi z umetno inteligenco, in razvit skupaj z Intelom, obljublja izjemne zmogljivosti, dolgo avtonomijo baterije ter bolj inteligentno in poglobljeno uporabniško izkušnjo.

Prenosniki Lenovo Aura Edition, vključno s ThinkPad X1 Carbon Gen 13 in Lenovo Yoga Slim 7i vsebujejo naslednje inovativne lastnosti in funkcije:

  • Pametni načini Smart Modes: Intuitivno se prilagajajo potrebam uporabnika ter optimizirajo zmogljivosti umetne inteligence za dejavnosti, kot so delo, zabava in ustvarjalnost. Vsak način, ki je dostopen prek preproste ikone, je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno in prilagojeno izkušnjo. Pametni načini vključujejo:
    • Ščit (Shield) za varnostne funkcije, kot sta Privacy Alert in Privacy Guard za zaščito pred neželenim vohunjenjem, ter samodejni zagon prednastavljene aplikacije VPN (za navidezno zasebno omrežje) ob vzpostavitvi povezave s katerimkoli javnim omrežjem Wi-Fi®.
    • Pozornost (Attention) pomaga zmanjšati moteče dejavnike in se prednostno osredotočiti na opravljeno nalogo, saj uporabnikom omogoča nastavitev časovnikov pozornosti in utišanje obvestil.
    • Sodelovanje (Collaboration) izboljša izkušnje virtualnih sestankov z optimizacijo video zmogljivosti in prednastavljenimi prednostnimi nastavitvami, kot sta zameglitev ozadja ali ojačevalnik šibke svetlobe.
    • Dobro počutje (Wellness) lahko pomaga izboljšati digitalno zdravje z opozorili o drži in zmanjšanjem utrujenosti oči z opominjanjem uporabnikov, naj si vzamejo odmor.
    • Uporabniki imajo hiter dostop do nastavitev načina porabe energije neposredno v aplikaciji, kar jim pomaga uravnotežiti zmogljivosti prenosnika in porabo energije.

Smart Share na prenosniku Yoga Slim 7i Aura Edition

  • Smart Share: Omogoča nemoteno izmenjavo fotografij med pametnimi telefoni in prenosnimi računalniki2. Uporabniki se lahko preprosto dotaknejo podprtega pametnega telefona na robu zaslona, prenosni računalnik pa s pomočjo zmogljivosti virtualnega senzorja Elliptic Labs AI Virtual Sensor™ zažene okno Smart Share v računalniku in pametnem telefonu, kar omogoča preprost prenos zadnjih fotografij med napravami z vlečenjem in spuščanjem. Podprti sta tudi platformi iOS in Android.
  • Smart Care: Omogoča preprost dostop do Lenovovih spletnih orodij za podporo in klepetalnega robota, ki ponuja reševanje težav v realnem času. Izboljšana storitev Premier Support Plus odpira dostop do namenske podpore v slogu postreščka, ki uporabnike povezuje prek oddaljene skupne uporabe kamere, in dostopa z enim klikom do glasovnega pogovora ali klepeta z elitnimi inženirji Lenovo v živo 24 ur na dan, 7 dni v tednu prek računalnika ali pametnega telefona.

Pri seriji naprav Lenovo Aura Edition ne gre le za tehnologijo; gre za preoblikovanje načina, kako uporabniki komunicirajo s svojimi napravami, zaradi česar je vsak trenutek bolj produktiven in prijeten.

ThinkPad T14s Gen 6 AMD


ThinkPad T14s Gen 6 AMD

ThinkPad T14s Gen 6 AMD je skrbno zasnovan za izpolnjevanje zahtev sodobnih profesionalcev in se uvršča med najboljše poslovne prenosnike. AMD Ryzen AI v ThinkPadu T14s Gen 6 ponuja ekskluzivna doživetja umetne inteligence s 3-kratnim povečanjem zmogljivosti11 v primerjavi s predhodnikom. Njegova arhitektura Zen 5 in grafika AMD Radeon™ zagotavljata izjemno odzivnost, izjemno večopravilnost in hitro ustvarjanje vsebin. Poleg tega tehnologija AMD PRO omogoča vrhunsko varnost, kakovosta in hitrejše uvajanje naprav, kar zagotavlja poslovno zaupanje. Ključne funkcije vključujejo:

  • Izboljšano uporabniško izkušnjo: Prenosnik se ponaša s prenovljeno arhitekturo hladilnega sistema z zadnjim izpuhom, ki zagotavlja optimalno hlajenje in zmogljivosti. Tehnologija 3M DBEF5 poveča svetlost matrike WUXGA na 400 nits za boljšo svetilnost zaslona in hkrati zmanjša porabo energije. Sprejetje industrijskega standarda postavitve tipk Ctrl-Fn in Lenovova inovativna komunikacijska vrstica, v kateri je nameščena kamera ločljivosti 5 MP, ponujata bolj poglobljeno in intuitivno uporabniško izkušnjo.
  • Povezljivost: Podpira Wi-Fi 7 in 5G sub-6 GHz7 ter vključuje starejše priključke, kot so 2x USB-A, 2x TBT4, HDMI in 3,5 mm avdio priključek.
  • Preobrazba umetne inteligence: Vgrajena je nova generacija procesorjev AMD Ryzen AI PRO z novo integrirano grafiko Radeon in vgrajenim procesorjem AI Engine (NPE). Ko bo na voljo, bo podpiral uporabniške izkušnje Copilot+ PC5.
  • Zmogljivosti in avtonomija baterije: Omogoča vgradnjo do 64 GB dvokanalnega pomnilnika LPDDR5x14, kar zagotavlja visoke zmogljivosti. Prenosnik je zasnovan za celodnevno delovanje baterije, saj je v primerjalnih testih MM25 za avtonomijo baterije zdržal več kot 17 ur6.
  • Zasnova in izdelava: Oblika prenosnika je optimizirana za zaslon z razmerjem stranic 16 : 10, z 88-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem ter je na voljo v globoki črni barvi z dovršeno notranjostjo. Tehta 1,3 kg in je tanek 16,9 mm.
  • Trajnostnost: V izbranih sestavnih delih je uporabljena plastika, ki je nastala po ponovni uporabi (PCC), v zgornjem pokrovu je 30 % recikliranih ogljikovih vlaken, v okvirju tipkovnice 90 % recikliranega magnezija, v spodnjem pokrovu pa 55 % recikliranega aluminija. ThinkPad T14s Gen 6 AMD je opremljen tudi z embalažo brez plastike, v kateri je uporabljen papir s certifikatom FSC8, in premore certifikate, kot so EPEAT Gold9, TCO in ENERGY STAR 9.0.

Tako ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition kot ThinkPad T14s Gen 6 AMD Copilot+ PC5 sta zasnovana tako, da povečata produktivnost in ustvarjalnost poslovnih strank ter kažeta zavezanost podjetja Lenovo k inovacijam, na uporabnika osredotočeno oblikovanje in ambicije, da postane vodilni na področju visoko zmogljivih računalniških rešitev z umetno inteligenco.

Lenovo predstavlja storitve hitre integracije računalnikov z umetno inteligenco za pospešitev in optimizacijo rabe računalnikov z umetno inteligenco

Lenovo predstavlja storitev AI PC Fast Start, poenostavljeno rešitev, ki organizacijam pomaga pri hitrem prehodu na najzmogljivejše naprave v industriji, pripravljene na umetno inteligenco. Storitev zagotavlja svetovanje z umetno inteligenco za ocenjevanje tehnične pripravljenosti ter opredelitev idealne osebe in uporabnika računalnika z umetno inteligenco, kar podjetjem pomaga povečati donosnost naložbe.

Storitev AI PC Fast Start je povezana s storitvami AI PC Lifecyle Services, ki poenostavijo uvajanje in konfiguracijo naprav, pripravljenih na umetno inteligenco, izboljšajo uporabniško izkušnjo in pospešijo sprejetje umetne inteligence v poslovnih okoljih. Poleg storitev podpore, upravljanja in varnosti Lenovo zagotavlja nemoteno uvajanje računalnikov z umetno inteligenco, tako da lahko podjetja iz svojih naložb v umetno inteligenco potegnejo kar največjo vrednost.

Varnost in zasebnost podatkov v dobi umetne inteligence

Rešitve Lenovo ThinkShield™ zagotavljajo celovite varnostne funkcije za sodobna podjetja in zagotavljajo zaščito od izdelave do uporabe12. Z zaščito naprav, ki jo poganja umetna inteligenca, ThinkShield ščiti pred grožnjam še pred naloženim operacijskim sistemom pa vse do oblaka ter ponuja razširjene možnosti zaznavanja in odzivanja. Pred napadi ščiti BIOS in strojno programsko opremo ter zagotavlja večjo varnost komponent strojne opreme s funkcijo Supply Chain Assurance. ThinkShield v sodelovanju z vrhunskimi ponudniki varnostnih storitev zagotavlja zanesljivo varnost in podjetjem omogoča zaščitena in produktivna hibridna delovna okolja.

Danes Lenovo še dodatno širi svoje zmogljivosti varnostnih rešitev z vključitvijo vrhunske platforme Singularity™ Platform in tehnologije umetne inteligence SentinelOne® v portfelj rešitev kibernetske varnosti ThinkShield za izboljšano zaščito naprav z avtomatiziranim zaznavanjem in odzivanjem na grožnje. Kombinacija zmogljivih računalnikov Lenovo ThinkPad AI z robustnimi varnostnimi zmogljivostmi, ki jih podpira to sodelovanje, podjetjem dodatno omogoča, da izkoristijo moč umetne inteligence z izboljšanimi računalniškimi platformami.

ThinkBook 16 Gen 7+


ThinkBook 16 Gen 7+

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ je vrhunski prenosnik z umetno inteligenco, zasnovan za povečanje produktivnosti in ustvarjalnega izražanja. Opremljen je z naprednim procesorjem AMD Ryzen™ AI 9 365 z zmogljivostjo do 50 TOPS, ki zagotavlja zmogljivost umetne inteligence nove generacije in izjemno hitrost za večopravilnost in ustvarjanje vsebin. ThinkBook 16 Gen 7+ bo prejel brezplačne posodobitve računalniških izkušenj Copilot+, ko bodo te na voljo5. V kombinaciji z grafičnim procesorjem AMD Radeon™ 880M zagotavlja sliko visoke ločljivosti za poglobljeno izkušnjo.

  • Napredne zmogljivosti umetne inteligence: AMD Ryzen AI 9 365 10-jedrni/20-nitni procesor z zmogljivostjo do 50 TOPS NPE, vključno z grafiko AMD Radeon za izjemno hitrost pri večopravilnosti in ustvarjanju vsebin.
  • Osupljiva zasnova: Vrhunska kovinska zasnova, velika sledilna ploščica ForcePad in razkošen 16-palčni zaslon ločljivosti 3,2K za vizualno privlačno in zelo funkcionalno napravo.
  • Vsestranskost in prilagajanje: Celovit nabor priključkov za delovni prostor po meri, namenske tipke za funkcije Lenovo AI in sodelovanje med računalnikom in telefonom ter otipne oznake na tipkovnici za boljšo dostopnost.
  • Zanesljiva varnost: Zaščita na ravni strojne opreme, vgrajena varnost pred operacijskim sistemom in tehnologija Microsoft Pluton »chip-to-cloud« za bolj zavarovano identiteto in kriptografske storitve.
  • Večja produktivnost: Uporabniki lahko uporabljajo svoja preferenčna orodja, ki jih pospešuje umetna inteligenca, za ustvarjanje vsebin, avtomatizacijo delovnih tokov in učinkovito opravljanje zapletenih nalog ter optimizacijo vsakdanjega dela z naprednimi storitvami strojnega učenja.
  • Prenosljivost in povezljivost: Za daljšo uporabo poskrbijo lahka in vzdržljiva zasnova, zmogljiva 85 Whr baterija, ki zagotavlja več kot 17 ur predvajanja videoposnetkov ločljivosti 1080p6, ter povezljivost Wi-Fi 7 za hiter in zanesljiv dostop do interneta.
  • Izjemna uporabniška izkušnja: Izboljšana tipkovnica, robusten 16-palčni zaslon z 91-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem ter zvočniki Dolby Atmos® za vrhunsko produktivnost in zabavo.

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ združuje najsodobnejšo tehnologijo umetne inteligence s premišljeno zasnovo, zato je idealna izbira za sodobne profesionalce, ki želijo povečati svojo učinkovitost in produktivnost.

ThinkBook 16 Gen 7, ki ga poganja 8-jedrni Snapdragon X Plus


ThinkBook 16 Gen 7

Lenovo predstavlja ThinkBook 16 Gen 7, najsodobnejši prenosni računalnik Copilot+, ki je zasnovan za revolucionarno povečanje produktivnosti in ustvarjalnega izražanja sodobnih strokovnjakov. Ta inovativna naprava, ki združuje napredne zmogljivosti umetne inteligence z elegantno obliko in robustno zmogljivostjo, je zasnovana tako, da izpolnjuje zahteve delovne sile, ki je veliko na poti.

  • Bolj personaliziran osebni računalnik z umetno inteligenco: ThinkBook 16 Gen 7 ima vgrajen 8-jedrni procesor Snapdragon X Plus, opremljen z namensko NPE, ki zagotavlja zmogljivost 45 TOPS za pospeševanje nalog umetne inteligence, in pomoč UI na napravi s funkcijami, kot je Meeting Assistant, ki pomaga zagotoviti boljše sodelovanje. To pomeni višjo produktivnost, globlje ustvarjalno izražanje in neverjetno energetsko učinkovitost.
  • Napredne zmogljivosti: Osemjedrni Snapdragon X Plus zagotavlja izjemne zmogljivosti in učinkovitost prenosnika ThinkBook 16 Gen 7 ter pomaga pospešiti produktivnost z lokalno obdelavo nalog umetne inteligence in podpira poslovne aplikacije z impresivno hitrostjo in energetsko učinkovitostjo. Ponaša se z večdnevno avtonomijo baterije6 in specializiranimi procesorskimi jedri za naloge umetne inteligence in obdelavo slikovnega signala kamere.
  • Elegantno oblikovanje: Ta prenosni računalnik združuje lepoto in inteligenco z elegantno in sodobno zasnovo, je tanek le 16 mm, ima vgrajeno večjo drsno ploščico TouchPad, 16-palčni zaslon z 91,3-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem ter izboljšanim Lenovo Pro Sound s super-linearnimi zvočniki in zvokom Dolby Atmos.
  • Produktivnost kjerkoli: ThinkBook 16 Gen 7 je idealen za poslovneže na poti, saj ponuja robustne zmogljivosti, lahko prenosljivost, baterijo zmogljivosti 84 Whr in zanesljivo povezljivost, hkrati pa ohranja poslovno varnost.
  • Varnost poslovnega razreda: Lenovo zagotavlja zanesljivo varnost s funkcijami, ki jih omogoča strojna oprema, vgrajeno varnostjo pred operacijskim sistemom in tehnologijo Microsoft Pluton »chip-to-cloud« za bolj zavarovano identiteto in kriptografske storitve.

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 prinaša odlične zmogljivosti, elegantno obliko in napredne zmogljivosti umetne inteligence, zato je idealna izbira za sodobne strokovnjake, ki iščejo večjo produktivnost in varnost.

Lenovo je še naprej vodilni v industriji osebnih računalnikov s svojo neomajno zavezanostjo inovacijam, produktivnosti, ki jo poganja umetna inteligenca, in oblikovanju, osredotočenemu na uporabnika. Novi izdelki, predstavljeni na dogodku Lenovo Innovation World 2024, bodo na novo opredelili poslovno računalništvo in strokovnjake ter poslovneže opremili z orodji, ki jih potrebujejo za odličnost v nenehno razvijajoči se digitalni krajini, ki temelji na umetni inteligenci.

“Naše najnovejše inovacije na področju računalnikov z umetno inteligenco pomenijo pomemben korak naprej pri zagotavljanju bolj prilagojene, produktivne in varne tehnologije za naše stranke,” je povedal Tom Butler, izvršni direktor oddelka poslovnih naprav v skupini Lenovo IDG, ter dodal: “Z združevanjem vrhunske tehnologije umetne inteligence z bolj trajnostnimi zasnovami in funkcijami, osredotočenimi na uporabnika, si ne prizadevamo le za vodilno vlogo na trgu, temveč tudi za novo opredelitev možnosti v dobi umetne inteligence. Naša zavezanost inovacijam in sodelovanju, kot je razvidno iz serije Lenovo Aura Edition in novih naprav ThinkBook, zagotavlja, da lahko podjetja v celoti izkoristijo moč umetne inteligence za spodbujanje produktivnosti, ustvarjalnosti in pomembne preobrazbe v svojih panogah.”

Cene in dobavljivost13

  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition bo na voljo novembra v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, severnih državah in Švici, po pričakovani začetni ceni 2.699 evrov (brez davka).
  • Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD bo na voljo novembra po priporočeni prodajni ceni od 2.199 evrov (brez davka).
  • Lenovo ThinkBook 16 Gen 7+ bo na voljo decembra po priporočeni prodajni ceni od 999 evrov (brez davka).
  • Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 bo na voljo oktobra po priporočeni prodajni ceni od 819 evrov (brez davka).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.