16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mar Telemach kupuje T-2?!

2 min read

Zdi se tako. V svoj e-poštni nabiralnik sem namreč dobil e-sporočilo, naslovljeno dobesedno takole “Telemach Slovenija in Garnol podpisala Pogodbo o nameravani prodaji in nakupu poslovnih deležev v družbi T-2”.

V nadaljevanju je še zapisano, da sta Telemach Slovenija in Garnol danes sklenila Pogodbo o nameravani prodaji in nakupu poslovnih deležev v družbi T-2, v skladu s katero namerava Telemach Slovenija pridobiti najmanj 98,06 % poslovnih deležev T-2. Po opravljenem skrbnem pregledu nameravata družbi podpisati pogodbo o nakupu poslovnih deležev in pridobiti potrebna soglasja pristojnih regulatorjev.

Prevzem bi Telemachu zagotovil nadaljnji razvoj in širše omrežje ter mu omogočil učinkovitejše vlaganje v sodobne tehnologije, vrhunske izdelke in uporabniško izkušnjo. Nameravana naložba prinaša znatne koristi tako končnim kupcem kot slovenskemu gospodarstvu v celoti.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija, je povedal: “Z združitvijo obeh podjetij bomo povečali obseg za nadaljnje vlaganje v mobilno in fiksno telekomunikacijsko infrastrukturo, raznolike vsebine, vrhunske tehnologije, inovativne produkte in storitve, kar bo privedlo do večjega zadovoljstva uporabnikov. Prepričani smo, da je konsolidacija nujna za ohranjanje konkurenčnosti na slovenskem trgu ter za spodbujanje digitalizacije in povezljivosti, kar v končni fazi krepi slovensko gospodarstvo.”

Jurij Krč, prokurist v družbi T-2, je ob tem izjavil: “T-2 je v zadnjih 20 letih oblikoval lokalni trg telekomunikacij in postal pomemben člen slovenskega telekomunikacijskega trga. Zato da bi zagotovili še intenzivnejši razvoj podjetja, je prišlo do poslovne odločitve, da T-2 s Telemachom začne novo obdobje razvoja. S Telemachom Slovenija, ki je del skupine United Group, bomo skupaj s strankami, zaposlenimi in poslovnimi partnerji med drugim deležni tudi ugodnosti in prednosti delovanja v okviru mednarodne skupine.”

Družbi bosta zdaj nadaljevali s skrbnim pregledom in si bosta prizadevali podpisati dokončno pogodbo o nakupu poslovnih deležev v prihodnjih tednih. Zaprosili bosta tudi za vse potrebne regulativne odobritve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.