23. junija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telekom Slovenije z novim priznanjem

1 min read

Na osrednjem letnem dogodku Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je dekan fakultete prof. dr. Marko Topič Telekomu Slovenije podelil priznanje za celovito in uspešno sodelovanje v letu 2023. Priznanje je prevzel predsednik uprave Telekoma Slovenije, Boštjan Košak.

»Sodelovanje Fakultete za elektrotehniko s Telekomom Slovenije je tradicionalno, vsestransko in strateško zelo pomembno. Področja medsebojnega sodelovanja so mnoga – od razvojno-raziskovalnih projektov, predvsem področja kibernetske varnosti, umetne inteligence in rešitev 5G do izmenjav predavateljev in usposabljanj ter izvajanja študijskega programa Multimedija. Tovrstne aktivnosti krepijo sodelovanje med znanostjo in gospodarstvom,« je fakulteta izpostavila ob podelitvi priznanja.

Telekom Slovenije je od same uvedbe študija v šolskem letu 2014/2015 generalni pokrovitelj interdisciplinarnega študijskega programa Multimedija, ki je med študenti vedno bolj priljubljen. V okviru izvajanja študijskega programa so strokovnjaki Telekoma Slovenije gostujoči predavatelji, ob tem pa družba študentom omogoča tudi obiske svojih tehnoloških prostorov, opravljanje obvezne strokovne prakse, mentorstvo pri diplomskih in magistrskih delih, kadrovske štipendije, sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki in delo z najsodobnejšo tehnologijo.

Sodelovanje med Fakulteto za elektrotehniko in Telekomom Slovenije je zgled uspešnega povezovanja znanosti in gospodarstva. Obe instituciji sta zavezani k nadaljnjemu razvoju in krepitvi partnerskega odnosa, ki bo prispeval k napredku na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.