18. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Imejte nadzor nad svojo varnostjo

Mobilne naprave vsak dan vzamemo v roke več stokrat in se nanje tako zelo zanesemo, da brez njih le redko zapustimo hišo. So naš podaljšek, nove eksplozivne tehnologije, kot sta umetna inteligenca in generativna umetna inteligenca, pa prinašajo izjemno vznemirljive možnosti, kaj lahko počnemo s svojo napravo, ali bolje rečeno, kaj nam naprava lahko omogoči.

Medtem ko se tehnologija spreminja, se pravica do zasebnosti ne spreminja. Novosti pomenijo nove načine obdelave podatkov. V podjetju Samsung menijo, da morate imeti celotno sliko o svojih osebnih podatkih. Prepričani so, da morajo biti preglednost, izbira in nadzor v središču mobilne izkušnje.

V tem zelo digitaliziranem svetu sta varnost in zasebnost pomembnejša kot kdaj koli prej, zato je prav, da imajo uporabniki popoln nadzor nad svojimi napravami. Prav zato nudijo rešitev, ki omogoča popoln nadzor in popolna pooblastila glede uporabe podatkov.

Nadzorna plošča za varnost in zasebnost:

To prepričanje je temelj Samsungove nadzorne plošče za varnost in zasebnost (Security & Privacy Dashboard). Nadzorna plošča vam omogoča popoln nadzor nad vašimi podatki, vključno s tem, kdo jih vidi in kako se uporabljajo. V enem preprostem in za uporabo enostavnem vmesniku lahko pregledujete, ustvarjate in posodabljate dovoljenja aplikacij, nadzorne mehanizme in funkcije za skupno rabo podatkov, kar vam dejansko omogoča, da odločate o svojih podatkih in prilagajate svojo izkušnjo po svojih željah.

Nadzorna plošča omogoča tudi pregled vseh podatkov, ki so morda ogroženi, in intuitivno prikazuje varnostno stanje varnostnih elementov.

Nastavitve > Varnost in zasebnost

Od tu lahko hitro in preprosto spremenite nastavitve in s pritiskom na gumb odpravite morebitne nevarnosti. Postavke so razvrščene po prioriteti funkcij, ki lahko najbolj vplivajo na vašo spletno varnost, kot so zaklenjeni zaslon, varnost računa, zaščita izgubljene naprave prek storitve Najdi moj mobilni telefon, varnost aplikacij in posodobitve. Te so takoj dostopne na vrhu, intuitivna rdeča, rumena ali zelena opozorila pa na prvi pogled prikazujejo morebitne težave in so jasni pokazatelji morebitnih varnostnih tveganj.

Seveda nekaj dela opravimo tehnologija za vas. Aplikacije lahko še več mesecev sledijo podatkom, tudi če jih ne uporabljate. A naprave Galaxy proaktivno odstranijo dovoljenja aplikacijam, ki jih že nekaj časa ne uporabljate, in jih lahko po želji ponovno vzpostavite v nadzorni plošči.

To lahko storite v Upravitelju dovoljenj in uporabi dovoljenj. Upravitelj dovoljenj vam preprosto pokaže, katere aplikacije lahko dostopajo do vaših podatkov, do lokacije, kamere ali mikrofona in v kakšnem kontekstu (na primer, ali samo ob uporabi aplikacije). Uporaba dovoljenj omogoča enostaven pregled nedavno uporabljenih dovoljenj, natančneje, katere aplikacije so uporabile določeno dovoljenje v zadnjih 24 urah ali sedmih dneh. Za še večjo enostavnost pa prek nadzorne plošče zagotavljamo tudi takojšnje pozive k ukrepanju, da so odločitve o podatkih bolj intuitivne in pregledne.

Dostop do nadzorne plošče za varnost in zasebnost je preprost. Preprosto pojdite v Nastavitve in Varnost in zasebnost, kjer lahko pregledate in prilagodite dovoljenja, kot se vam zdi primerno.

Uporabite lahko tudi funkcije za dodatno izboljšanje zasebnosti naprave, kot je Opozorilo pri dostopu do odložišča (Clipboard Access toggle). Če vklopite to nastavitev (tako da greste v Nastavitve, nato v Zasebnost in poiščete Opozorilo ob dostopu do odložišča, to pomeni, da boste vsakič, ko aplikacija prilepi nekaj iz odložišča, prejeli obvestilo. Nič več skritih dejavnosti.

Z Galaxy še nikoli ni bilo lažje pregledati in razumeti zasebnosti podatkov. Nadzor je v vaših rokah.

Poišči moj mobilni telefon / Samsung Find:

V nekem trenutku vsi založimo svoj telefon. Toda s funkcijama Poišči moj mobilni telefon in Samsung Find vam ni treba več skrbeti, da bi osebni podatki vaše naprave prišli v napačne roke.

Ko je funkcija Iskanje mojega mobilnega telefona omogočena, lahko s storitvijo Samsung Find poiščete, zaklenete in celo izbrišete podatke v napravi ter tako ustvarite blokado dostopa. Napravo lahko najdete, tudi če ni povezana z mobilnim omrežjem, če je vklopljena. S storitvijo Samsung Find pa ne boste našli le telefona Galaxy, temveč tudi slušalke Galaxy Buds, tablične računalnike, ure in druge naprave.

Z dodatnimi možnostmi, ki so na voljo, je iskanje naprav lažje kot kdaj koli prej. Uporabniki lahko v Samsung Find povabijo družinske člane, da si ogledajo lokacijo, ali pa aktivirajo zvonjenje, ki pomaga pri iskanju skupnih naprav. Da bi si zagotovili najboljše možnosti za iskanje založenih naprav z aplikacijo Samsung Find, lahko z daljinskim vklopom načina varčevanja z energijo podaljšate življenjsko dobo baterije.

Nastavitve > Varnost in zasebnost > Zaščita izgubljene naprave

Z Galaxy imate popoln nadzor nad svojo napravo, tudi ko je nimate fizično pri sebi.

Napredne nastavitve inteligence:

Samsung se kot vodilni svetovni proizvajalec osredotoča na izboljšanje izkušenj z napravami z namenskimi funkcijami umetne inteligence, hkrati pa daje prednost zasebnosti v dobi umetne inteligence. Številne funkcije Galaxy AI uporabljajo obdelavo podatkov v napravi, kar pomeni, da občutljivi podatki ostanejo samo in izključno pri vas. Pri tistih funkcijah, ki zahtevajo obdelavo v oblaku ali zunanjih strežnikih, poskrbimo, da so vaši podatki zaščiteni s strogimi pravili.

V svetu izkušenj z umetno inteligenco vemo, da vsi ne želijo uporabljati umetne inteligence v oblaku. Za nekatere je ohranjanje podatkov na napravi prednostna naloga. Čeprav so nam inovacije pomembne, menimo, da je prav tako, če ne še bolj, pomembno, da našim uporabnikom še naprej omogočamo izbiro njihove lastne izkušnje.

Z naprednimi nastavitvami inteligence lahko izbirate sami. Te nastavitve, vgrajene v naše naprave Galaxy AI, vam omogočajo, da se odločite, v kolikšni meri bodo vaši podatki izboljšali izkušnje umetne inteligence in ali želite omogočiti spletno obdelavo za popolno funkcionalnost umetne inteligence.

Če želite dostopati do nastavitev, odprite Nastavitve in izberite Napredne funkcije ter nato Napredna inteligenca. Tu boste videli možnost Obdelava podatkov samo v napravi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.