27. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Peta generacija ThinkPad P14s ima AMD-jevo umetno inteligenco

2 min read

Lenovo je danes predstavil prenosnik Lenovo ThinkPad™ P14s Gen 5, namenjen profesionalcem, ki potrebujejo vrhunske zmogljivosti v prenosnem 14-palčnem ohišju. To mobilno delovno postajo z osupljivim zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 poganjajo procesorji AMD Ryzen™ PRO 8040 HS. Ti procesorji so izjemno napredni in energetsko učinkoviti, zato so kot nalašč za uporabo v tankih in lahkih mobilnih delovnih postajah. Procesorji AMD Ryzen PRO serije HS imajo vgrajene tudi zmogljivosti umetne inteligence (UI), vključno z integrirano nevronsko procesno enoto (NPE) za optimizirano poganjanje delovnih nalog z umetno inteligenco.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 premore certifikate neodvisnih proizvajalcev programske opreme (ISV) in integrirano grafiko AMD Radeon™, zato je idealen za brezhibno poganjanje aplikacij, kot so AutoCAD®, Revit® in SOLIDWORKS®. Ta mobilna delovna postaja je idealna za mobilne uporabnike, saj ponuja napredne varnostne funkcije ThinkShield™ in je prestala obsežno testiranje MIL-SPEC za dokazano vrhunsko trpežnost.

AMD nadaljuje z inovacijami na področju tehnologije osebnih računalnikov z umetno inteligenco z integracijo AMD Ryzen™ AI v prenosnik Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Novi procesorji Ryzen™ AI izkoriščajo CPE, GPE in NPE ter zagotavljajo 39 AI TOPS procesorske moči, kar je skoraj 3,5-krat več v primerjavi s prejšnjo generacijo, da bi zagotovili neverjetne izkušnje generativne umetne inteligence na računalniku. Ta napredek v tehnologiji bo izboljšal uporabniško izkušnjo z zagotavljanjem večjih zmogljivosti za sodelovanje z umetno inteligenco, ustvarjanje vsebin, analizo podatkov in drugo. Poleg tega vključitev tehnologij AMD PRO upravljavcem IT ponuja funkcije poenostavljenega upravljanja naprav, vgrajene varnostne funkcije pa delujejo v sinergiji z rešitvijo ThinkShield za zaščito pred kibernetskimi napadi in zagotavljajo stabilnost delovanja poslovne programske opreme.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 krepi Lenovovo ponudbo profesionalnih delovnih postaj s procesorji AMD, ki vključuje obstoječi ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation™ P620 in najnovejšo namizno delovno postajo ThinkStation P8 s procesorji AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series z do 96 jedri in 192 nitmi.

Ne glede na to, ali so uporabniki profesionalni umetniki, inženirji, pedagogi ali študenti, jim Lenovo ThinkPad P14s omogoča svobodno inoviranje ne glede na to, kje so. Ta mobilna delovna postaja s svojimi vrhunskimi funkcijami in zmogljivostmi zagotavlja izjemno vrednost za uporabnike, ki zahtevajo zanesljivost in zmogljivosti v kompaktnem prenosniku.

ThinkPad P14s Gen 5 poudarki:

  • procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS z AMD RyzenTM AI in integrirano grafiko AMD Radeon
  • na voljo z operacijskim sistemom Windows 11 Pro in podpira več različic operacijskega sistema Linux
  • do 96 GB pomnilnika DDR5 in do 2 TB PCIe 4×4 pogon SSD
  • zaslon ločljivosti FHD občutljiv na dotik ali brez dotika z rešitvijo 3M Optical Film, ki poveča svetilnost do 400 nits in hkrati porabi do 16 % manj energije
  • doplačilo za zaslon OLED ločljivosti 2,8K z nizko stopnjo modre svetlobe in tovarniško kalibracijo barv X-Rite
  • povezljivost Wi-Fi 6E in opcijski 5G WWAN
  • baterija zmogljivosti 39,3 Whr omogoča lahkotno mobilnost, medtem ko baterija zmogljivost 52,5Whr, ki jo lahko zamenja stranka, še podaljša avtonomijo delovanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.