29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb občanov

1 min read

V petek je Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, z objavo v Uradnem listu RS št. 30/2024 zaprl javni poziv za kreditiranje okoljskih naložb občanov 70OB23 z namenom, da z dvema novima javnima pozivoma omogoči občanom še ugodnejše kreditiranje okoljskih naložb in kreditiranje nakupa okolju prijaznih vozil.

Po novem bosta za kredite občanom na voljo dva javna poziva, eden je za nakup okolju prijaznih vozil, drugi pa za vse ostale okoljske naložbe. Za nakup novih ali rabljenih vozil na električni ali hibridni pogon ter pogon na plin je občanom od 5. 4. 2024 v okviru Javnega poziva 73OBEV24 na voljo ugoden kredit s
fiksno obrestno mero 2,8 % in spremenljivo obrestno mero – trimesečni EURIBOR +1,5 %; vrsta obrestne mere se v času odplačila kredita iz fiksne v spremenljivo in obratno lahko tudi zamenja.

Drugi pogoji za dodeljevanje kreditnih sredstev ostajajo enaki kot na predhodnem javnem pozivu, razen najvišjega zneska dodeljenega kredita na posamezno vlogo, ki po novem pri nakupu vozil znaša največ 70.000 EUR.

Eko sklad poziva vlagatelje, da vloge oddajajo prek portala E-Uprava, kar je najhitrejši način
oddaje vloge. Tako bodo vloge tudi hitreje obdelane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.