27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nikonov superzoom objektiv polnega formata

2 min read

Nikonov novi vsestranski in večnamenski superzoom objektiv NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR se ponaša s 14,2-kratnim zoomom v kompaktnem in lahkem, vsega 725 g težkem ohišju. Objektiv je idealna izbira kot osnovni objektiv za brezzrcalne fotoaparate Nikon serije Z, saj je s svojim razponom goriščnic pripravljen na vse fotografske priložnosti in navdihe, pa naj gre za atraktivne širokokotne pokrajine, ulične prizore ali telefoto akcijske posnetke. Celo bližinski posnetki bodo s tem objektivom odlično uspeli.

Za uporabnike, ki želijo svoje ustvarjalne priložnosti razširiti na okoliščine s slabimi svetlobnimi pogoji, ali na hitrejše akcijsko fotografiranje, je na voljo vgrajen zmogljivost zmanjševanja tresljajev (VR) s 5,0-stopenjsko učinkovitostjo, zmogljivost enote VR pa se še poveča na 5,5 stopenj, ko je objektiv nameščen na fotoaparat Nikon Z z zmogljivostjo Synchro VR (Z 9, Z 8 in Z f). Poleg tega ta objektiv uporablja Nikonov hitri in tihi koračni motorček za samodejno ostrenje AF, da lahko uporabniki hitro izostrijo tudi hitro premikajoče se motive.

Ker je najmanjša razdalja ostrenja samo 0,2 m pri 28 mm in 1,2 m pri 400 mm, je ta superzoom objektiv primeren tudi za bližinske posnetke. Največje razmerje reprodukcije je 0,35-kratno, kar uporabnikom omogoča fotografiranje manjših in podrobnih motivov in reproduciranje teh posnetkov pri skoraj polovici dejanske velikosti. Novi super zoom objektiv se ne ozira na vreme. Ponaša se z zanesljivim tesnjenjem okoli bajoneta in vseh premičnih delov, da lahko uporabniki kar najbolje izkoristijo vsako potovanje in sprehod ter vsakršno svetlobo.

Priložena zaslonka ima novo zanimivo štirikotno obliko. Pri shranjevanju objektiva jo lahko obrnete in tako prihranite nekaj prostora, obenem pa je v takšnem položaju zaslonke z objektivom še vedno možno fotografirati. 

Objektiv NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR bo naprodaj od 18. aprila dalje po priporočeni ceni 1.549 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.