27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Bi klepetali z avtomobilom?

1 min read

V Peugeotu so poskrbeli za zelo zanimivo novotarijo. Uvedli so namreč prvega avtomobilska klepetalnega robota (t. i. chatbot) v Sloveniji, ki ga poganja umetna inteligenca. Kot pravijo, ta inovacija predstavlja pomemben korak v prizadevanjih podjetja za izboljšanje uporabniške izkušnje v nakupnem procesu avtomobilov.

Klepetalni bot je neke vrste digitalni ambasador znamke, saj je v vlogi digitalnega svetovalca, pri čemer je prevzel podobo priljubljenega SUV-modela PEUGEOT 2008. Pogovorni bot je zasnovan tako, da lahko odgovori na številna vprašanja in potencialne kupce popelje skozi zanimiv pogovor, pri čemer jim predstavi vse potrebne informacije o vozilu. Na ta način jim pomaga sestaviti različico vozila, ki bi najbolj ustrezala njihovim potrebam po mobilnosti.

“Ponosni smo, da je naš pogovorni vmesnik plod slovenskega znanja, razvit ob podpori Peugeot ekipe. Zasnovan je za zagotavljanje ključnih informacij o izdelku, odgovarjanje na specifična vprašanja ter usmerjanje kupcev v nadaljnje korake v nakupnem procesu,” so zapisali v P Automobil Import.

Čeprav lahko potrdim, da inovacija predstavlja enega prvih najnaprednejših pogovornih vmesnikov ta hip na slovenskem trgu, je vendarle še precej očitno, da se pogovarja z nami kot ChatGPT in ne kot človek. Namig ustvarjalcem: skrajšajte dolžino odgovorov.

Sicer pa lahko klepetalnega bota preizkusite tudi sami, nahaja se na povezavi:
https://www.peugeot.si/peugeot-svet/o-znamki-peugeot/avto-chatbot.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.