27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsunga za množice: Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G

4 min read

Samsung je danes predstavil Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G, pametna telefona, ki dokazujeta zavezanost podjetja Samsung k temu, da so najboljše mobilne inovacije na voljo vsem. Obe telefona se namreč ponašata z obsežnimi varnostnimi funkcijami, kot je Knox Trezor, novimi fotografskimi zmogljivostmi ter osupljivim zaslonom, ki se s funkcijo Vision Booster prilagaja svetlobi v uporabnikovi okolici.

Mobilnika za zabavo in ustvarjalnost

Galaxy A55 5G z izboljšano funkcijo Nightography posname jasnejše in živahnejše fotografije tudi v slabih svetlobnih pogojih. To pomeni, da lahko vsaka nočna fotografija doseže nove epske ravni. Napredna obdelava slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco v Galaxy A55 5G ustvarja osupljive fotografije ob šibki svetlobi, kakršnih v seriji Galaxy A še ni bilo. Ne samo pokrajina, ki je videti neverjetno, način nočnega portreta in 12-bitni videoposnetek HDR zagotavljata, da so ljudje na vsaki fotografiji videti odlično, tako da zajemanje spominov s prijatelji in družino nikoli ni odvisno od popolne osvetlitve.

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G ponujata solidne fotografske zmogljivosti, vključno s funkcijami, kot sta optična stabilizacija slike (OIS) in video digitalna stabilizacija slike (VDIS), zaradi katerih so fotografije in videoposnetki ostri tudi med snemanjem na poti.

Tudi zaslona nista od muh. Uporabniki lahko uživajo v gledanju najnovejših oddaj ali brskanju po družabnih medijih z zaslonom Super AMOLED, ki prikazuje osupljivo jasnost v polni visoki ločljivosti. 16,8-centimetrski (6,6-palčni) zaslon v modelih Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G je po zaslugi tehnologije Vision Booster jasen in svetel v različnih svetlobnih pogojih.

Demokratizacija varnostnih inovacij

Letos Samsung eno svojih najbolj inovativnih vodilnih varnostnih funkcij, Samsung Knox Trezor, prvič prinaša tudi uporabnikom serije Galaxy A. Omenjena varnostna rešitev, ki temelji na strojni opremi in ščiti proti nepooblaščenim posegom, ponuja celovito zaščito pred napadi na strojno in programsko opremo, saj zgradi varno izvajalno okolje, ki je fizično ločeno od glavnega procesorja in pomnilnika sistema. Z njo lahko zaščitite najpomembnejše podatke v napravi, vključno s prijavnimi podatki zaklenjenega zaslona, kot so kode PIN, gesla in vzorci.

Samsung Knox Trezor ščiti tudi šifrirne ključe naprave in tako šifrira zasebne podatke uporabnikov, shranjene v napravi. Do podatkov lahko dostopa le uporabnik, ki ima pravilne prijavne podatke za zaklenjeni zaslon, tudi če je naprava izgubljena ali ukradena.

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G sta zaščitena tudi s Samsung Knox, večplastno varnostno platformo Galaxy. Samsung Knox je ena najbolj zaupanja vrednih varnostnih platform na svetu in je zasnovana tako, da varuje ključne informacije in ščiti pred ranljivostmi s celovito varno strojno opremo, odkrivanjem groženj v realnem času in skupno zaščito, pri čemer uporablja celovit pristop v celotnem ekosistemu Galaxy.

Za še več načinov zaščite je v seriji Galaxy A na voljo Auto Blocker, paket dodatnih varnostnih rešitev, ki ga lahko izberete sami. Ko je vklopljen, lahko Auto Blocker blokira namestitve aplikacij iz nepooblaščenih virov, zagotavlja varnostne preglede aplikacij za iskanje morebitne zlonamerne programske opreme in blokira morebitne zlonamerne ukaze ter namestitve programske opreme v napravo, ko je ta povezana s kablom USB. Uporabniki novih telefonov Galaxy A serije bodo imeli dostop tudi do nadzorne plošče za varnost in zasebnost Galaxy, s katero bodo lažje kot kdaj koli prej videli in nadzorovali, kaj se dogaja z njihovimi podatki, ter po lastni izbiri preklicali vsa dovoljenja. Uživajo lahko tudi v zasebni izmenjavi (del funkcije Quick Share), ki omogoča varno in šifrirano izmenjavo zasebnih datotek, ki vsebujejo pomembne osebne ali finančne podatke. Za zagotovitev zaupnosti lahko uporabniki nadzorujejo prejemnikova dovoljenja za dostop in datum izteka veljavnosti datoteke, pri čemer lahko omejijo tudi prikazovanje zaslonskih slik ali prenosov.

Novi pametni telefoni serije Galaxy A dokazujejo zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju, dolgoživosti naprav Galaxy, da bodo dlje časa varne in posodobljene. Z Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G bodo uporabniki še naprej lahko izkoristili do štiri generacije nadgradenj operacijskega sistema Android in uporabniškega vmesnika One UI ter pet let varnostnih posodobitev, kar optimizira življenjski cikel naprav, saj bodo še naprej opremljene z vsemi najnovejšimi funkcijami Galaxy in Android.

Brezhibna povezava z vedno širšim ekosistemom Samsung Galaxy

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G sta popolnoma združljiva z ekosistemom Galaxy, kar uporabnikom omogoča nemoteno in integrirano izkušnjo v različnih napravah Galaxy. Uporabniki lahko sledijo svojim ciljem glede telesne pripravljenosti tako, da povežejo fitnes zapestnico Galaxy Fit3 ali pametno uro Galaxy Watch6 s svojim pametnim telefonom serije Galaxy A. Zahvaljujoč samodejnemu preklopu pa se bodo dohodni klici samodejno preusmerili na priključene slušalke Galaxy Buds FE za večje udobje.

Dostopnost

Nova pametna telefona Samsung Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G bosta v prodaji od 29. marca po priporočeni maloprodajni ceni od 389,90 oziroma od 459,90 evrov za Galaxy A35 5G s 6 GB pomnilnika in 128 GB hrambe ali 8 GB pomnilnika in 256 GB hrambe. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy A55 5G 8 GB + 128 GB bo od 499,90 evrov, konfiguracija 8 GB + 256 GB pa od 549,90 evrov.

Za več informacij o napravah in načrtovanih promocijah obiščite spletno stran Samsung.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.