27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung umetno inteligenco “tišči” v vse naprave

3 min read

Korejski gigant iz sveta potrošniške elektronike in bele tehnike je danes na “hišni” konferenci World of Samsung predstavil najnovejše generacije svoji televizorjev, avdio opreme, mobilnih naprav, pametnega doma in digitalnih naprav. Skupni imenovalec? Umetna inteligenca!

Na omenjenem dogodku je Samsung predstavil tudi podrobnosti o svoji viziji umetne inteligence za vse, ki se osredotoča na to, kako bo tehnologija UI ljudem omogočila bolj intuitivno in priročno uporabo naprav kot kdaj koli prej. »V podjetju Samsung z inovacijami ustvarjamo izkušnje, ki našim strankam pomagajo živeti bolj udobno in povezano življenje. Od našega prvega pametnega telefona z umetno inteligenco in vodilnih televizorjev QLED, naši izdelki zaživijo z močjo SmartThings in inovacijami umetne inteligence,« je dejal Benjamin Braun, glavni direktor trženja podjetja Samsung Europe, in dodal: »Na dogodku World of Samsung praznujemo, kako je moč umetne inteligence danes tu – in kako resnično vpliva na življenje naših strank zdaj in v prihodnosti.«


Kako “hudo” umetna inteligenca deluje v pametnih telefonih iz družine Galaxy S24, ste lahko na portalu tehnokrat.si že prebrali. Naj hitro spomnim na najboljše dele: sprotno prevajanje (v živo), pomoč pri zapiskih (sprotna digitalizacija in končni povzetki), iskanje z obkroževanjem, izjemno enostavno urejanje in spreminjanje fotografij pa še kaj bi se našlo.

Tokrat pa so bili v ospredju televizorji in zvočni izdelki. Zmogljiv in inteligenten televizor Neo QLED 8K z letnico 2024, ki ga poganja najinovativnejši procesor Samsung NQ8 AI Gen 3, ponuja neprimerljivo kakovost slike. Vgrajen namenski procesor umetne inteligence (NPU) je dvakrat hitrejši od prej uporabljenega procesorja (Gen 2) in je najhitrejši Samsung procesor doslej. Rezultat tega je kakovost slike, ki je potrošnikom najljubše vsebine približala kot še nikoli. Za ljubitelje športa je na voljo AI Motion Enhancer Pro, ki z zmanjšanjem popačenja žoge rešuje pogoste težave pri prenosu tekem visoke ločljivosti. Samodejno zazna vrsto športa in uporabi ustrezen model zaznavanja žoge z uporabo tehnologije globokega učenja umetne inteligence.

Na dogdku World of Samsung je bila predstavljena tudi nova inovacija Transparent MICRO LED. Gre za evolucijo v tehnologiji zaslonov, ki združuje estetski dizajn in tehnološki napredek ter ne le zagotavlja realistično kakovost slike, temveč se tudi povezuje s prihodnjimi tehnologijami, kar zagotavlja neomejene možnosti uporabe prosojnih zaslonov. Poleg tega Samsung Transparent MICRO LED zagotavlja vrhunsko svetlost in inovativno zasnovo brez robov ter neprimerljivo preglednost zaradi velikega območja odprtja v vsaki sliki, kar povečuje jasnost vsebine, hkrati pa ohranja vidnost realnih predmetov za zaslonom.

Na dogodku so predstavljeni tudi novi Samsung lifestyle televizorji in nove funkcije, ki uporabniku omogočajo prilagojeno in osebno izkušnjo. The Music Frame je prilagodljiv in vsestranski zvočnik, ki se brez težav poveže s sistemom SmartThings. Deluje kot samostojen brezžični zvočnik ali pa ga lahko prek funkcije Q-Symphony povežete s Samsung televizorjem in zvočnikom soundbar ter tako obogatite zmogljivosti prostorskega zvoka in poudarite nizke tone. The Music Frame se zlije z bivalnim prostorom in se zamaskira v okvir slike, tako da dopolnjuje vaš dekor in hkrati zagotavlja bogat prostorski zvok.


Nadgradnja povezanega doma z napravami z umetno inteligenco

Na dogodku World of Samsung bodo predstavljene tudi Samsung naprave BESPOKE, ki z izboljšano povezljivostjo in integracijo umetne inteligence zagotavljajo večje uporabniško udobje. Gospodinjski aparati BESPOKE z elegantnimi oblikami in najnovejšimi zmožnostmi umetne inteligence ponujajo futuristični slog in dodatno funkcionalnost za sodoben dom.

Aparati iz serije BESPOKE uporabljajo najnovejše dosežke na področju umetne inteligence. Zaradi nove cirkulacijske črpalke in izboljšav algoritmov programske opreme na področju umetne inteligence novi pralni stroj Bespoke AI zdaj presega minimalne zahteve za energetsko učinkovitost razreda A za do 40 %. Poleg tega funkcija AI Wash uporablja 5 različnih senzorjev za inteligentno prilagajanje učinkovitosti pranja za vsako polnitev, kar zagotavlja temeljitejše in učinkovitejše pranje. V sesalniku Bespoke Jet Bot Combo™ nadgrajena funkcija UI Prepoznavanje predmetov (AI Object Recognition) pomeni, da se sesalnik zdaj po prostorih premika natančneje kot kdaj koli prej, saj se je povečalo število predmetov, ki jih lahko razloči, na voljo pa je tudi funkcija UI Prepoznava tal (AI Floor Detect), s katero lahko zazna različne površine in prilagodi potrebno moč čiščenja (tako kot pokončni sesalnik Bespoke Jet AI).

Če želite več informacij o celotni Samsung paleti izdelkov z umetno inteligenco, obiščite spletno stran Samsung.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.