28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Microsoft išče krila

2 min read

No, ne želim, da izpade seksistično, je pa vsekakor h kliku vabljiv naslov, kajne? Microsoft namreč čisto zares išče novo generacijo žensk v tehnologiji, predvsem tiste, ki se bodo ukvarjale z umetno inteligenco. In kako bo to počel? Za začetek s spletnim dogodkom.

Hackathon Women in AI je dvodnevni spletni dogodek, ki ga organizirata Microsoft in Coderspace. Njegov namen je navdihniti mlade ženske in jih pripraviti za poklicno pot na področju umetne inteligence. Namenjen je izključno univerzitetnim študentkam iz jugovzhodne Evrope, kar vključuje Turčijo, Grčijo, Malto, Ciper, Srbijo, Hrvaško, Bolgarijo in Slovenijo. Hackathon Women in AI bo potekal 8. in 9. marca 2024 na platformi Microsoft Teams.

Udeleženke boste dobile priložnost sodelovanja v mednarodnih ekipah, pri čemer boste lahko uporabljale storitve umetne inteligence Microsoft Azure ter pod sloganom Umetna inteligenca za dobro ustvarjale pilotne projekte s pozitivnim vplivom na svet. Poleg tega boste lahko prisluhnile navdihujočim gostujočim predavateljem in spoznale podobno misleče posameznice, ob tem pa vam bo strokovna žirija posredovala povratne informacije. Cilj tega edinstvenega dogodka je, da vam in drugim udeleženkam omogoči izkoristiti moč umetne inteligence, prikazati svoje znanje, se učiti od drugih ter sodelovati pri inovativnih projektih s področja umetne inteligence.

Najboljši projekti bodo prejeli nagrade in certifikate, Microsoft pa se bo prav vsem udeleženkam za sodelovanje zahvalil z majhnim darilnim paketom.

Ste univerzitetna študentka ali nedavna diplomantka iz Slovenije, ki se navdušuje nad umetno inteligenco? Si želite učiti od izkušenih mentorjev, sodelovati z vrstnicami iz različnih držav in razvijati inovativne rešitve umetne inteligence, ki koristijo celotni družbi? Če je odgovor pritrdilen, se prijavite na ekskluzivni hackathon Women in AI, ki je prilagojen prav vam.

Za prijavo morate do 25. februarja 2024 izpolniti spletni obrazec s prijavo. Prijavite se lahko samostojno ali z ekipo, ki lahko šteje največ štiri članice.

Za udeležbo morate odlično znati angleščino, saj bodo vsa predavanja v angleščini. Kljub temu bodo na dogodku prisotni naši predstavniki, ki vam bodo zagotavljali podporo v lokalnem jeziku in vam odgovarjali na vprašanja, ki se vam bodo odpirala med razvojem aplikacij. Prav tako udeležba zahteva nekaj izkušenj s tehnologijami umetne inteligence, kot so modeli OpenAI/Azure OpenAI.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.