5. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prihodnost pametnih naprav

2 min read

Tako se je glasila ena izmed razprav na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju. Na okrogli mizi so o mobilni tehnološki prihodnosti spregovorili dr. Ray Guo, vodja marketinga v HONOR, Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga v CCS Insight ter Frank Holzman, podpredsednik TÜV Rheinland.

Med panelno razpravo so govorci primerjali preklopne naprave v industriji pametnih telefonov in električna vozila v avtomobilski industriji – obe panogi sta ustvarili nove koncepte za spreminjanje stvari na bolje. Najnovejši podatki kažejo, da je na Kitajskem več kot 64 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov višjega cenovnega razreda odprtih za prehod na preklopne telefone, kar nakazuje, da je industrija na prelomni točki, ko postajajo preklopni pametni telefoni vsakdanji.

Nekatere lastnosti preklopnih naprav še niso izpopolnjene, predvsem prenosljivost, vzdržljivost in zmogljivost baterije. Zdaj so naprave, kot je HONOR Magic V2, tako tanke in lahke kot navadni pametni telefoni, hkrati pa zagotavljajo vse prednosti impresivnega preklopnega zaslona. HONOR Magic V2 je bil preizkušen tako, da vzdrži vsaj 400 tisoč pregibov, kar predstavlja izjemno trpežnost in ima vgrajeno silicijevo-ogljikovo baterijsko tehnologijo za celodnevno avtnomijo baterije.

HONOR je že izdelal milijon prebignih pametnih telefonov, model Magic V2 pa je trenutno najbolje prodajan preklopni model na kitajskem trgu, saj ima kar 25-odstotni. Naraščajoči obseg proizvodnje kaže, da HONOR premika dobavno verigo industrije naprej – in da industrija dozoreva. Ta mejnik – milijon enot, kaže, da dobavna veriga dosega stopnjo množične proizvodnje, kjer je proizvodni proces bolj avtomatiziran in učinkovit. To bo koristilo širši industriji, okrepilo zaupanje v dobavno verigo in spodbudilo druge blagovne znamke k inovacijam na področju preklopnih telefonov, kar bo posledično znižalo cene in naredilo preklopne pametne telefone še bolj dostopne.

»Poslovni svet vstopa v vznemirljivo novo obdobje, v katerem bo imela tehnologija osrednjo vlogo. Prepričan sem, da bodo inovacije, ki so osredotočene na človeka, zagotovile nove priložnosti za naslednjo generacijo pametnih naprav. Preklopne naprave so tik pred tem, da postanejo vsakdanje, umetna inteligenca na napravah utira pot preobrazbi, zgoraj omenjene tehnologije, osredotočene na človeka, kot je tehnologija zaslona za udobje oči pa izboljšujejo izkušnje interakcije med človekom in napravo,« je poudaril dr. Ray Guo, vodja marketinga v podjetju HONOR.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.