29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung z začasno oblačno varnostno kopijo

2 min read

Te nove “pogruntavščine” pa ne bi mogel bolj prehvaliti. Samsungu je očitno jasno, da so podatki za uporabnike dragoceni. Ideja o tem, da uvede začasne varnostne kopije v oblaku (Temporary Cloud Backup), kot varen in enostaven način shranjevanja in prenosa pomembnih podatkov, je naravnost fantastična. V primerih, ko lahko uporabniki telefonov Samsung Galaxy občutijo zaskrbljenost zaradi izgube podatkov, vključno s fotografijami, videoposnetki in zasebnimi datotekami, je ta funkcija zasnovana tako, da zagotavlja občutek varnosti in pomiritve. Poudarja stalno zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju zmogljivih in povezanih izkušenj, ki uporabnikom olajšajo življenje.

Uporabniki lahko prek svojega računa Samsung prenesejo svoje podatke v shrambo v Samsung Cloud, kjer so shranjeni na varnem in pripravljeni za ponovni prenos. Storitev je brezplačna in celo nima omejitve skupne hrambe, zgolj velikost posameznih datotek je omejena na razkošnih 100 GB. Za prenos podatkov potrebna povezava Wi-Fi.

Edina “omejitev” je v tem, da so uporabnikovi podatki v Samsungovem oblaku shranjeni največ 30 dni od datuma uporabnikove prve varnostne kopije. V tem obdobju lahko uporabniki obnovijo svoje podatke, kadarkoli želijo. Seveda je uporabnik obveščen o tem, da se približuje potek varnostne kopije, še preden se njegovi podatki samodejno izbrišejo.

Ena skrb manj med popravili ali zamenjavami
Začasna varnostna kopija v oblaku je tudi idealna storitev za zagotavljanje ohranjanja podatkov v različnih primerih, ko so uporabniki zaskrbljeni zaradi izgube podatkov, na primer pri popravilu pametnega telefona. Samsung začasno varnostno kopijo v oblaku zdaj vključuje kot del načina vzdrževanja, kar pomaga zagotoviti, da so osebni podatki na napravi1, vključno z zasebnimi datotekami v varni mapi, varno kopirani za obnovitev po popravilu. Uporabljena je tudi dvofaktorska avtentikacija za zagotavljanje varnosti.

Ta funkcija bo uporabnikom telefonov Samsung Galaxy pomagala tudi pri udobnejšem nadgrajevanju naprav, saj jim bo olajšala zamenjavo naprave. Za tiste, ki se pripravljajo na prihod svoje nove prednaročene naprave, je začasna varnostna kopija v oblaku zanesljiv in preprost način prenosa podatkov. Uporabniki lahko pred izvedbo popolne ponastavitve stare naprave brez skrbi ustvarijo varnostno kopijo svojih podatkov, saj bodo lahko te podatke kadarkoli zlahka obnovili.

Uporabniki, ki prvič nastavljajo novo napravo, lahko obnovijo svoje podatke v okviru čarovnika za nastavitev. Tudi če to fazo preskočijo, lahko začasno varnostno kopijo v oblaku kadarkoli poiščejo v načinu vzdrževanja ali funkciji ponastavitve, kar jim omogoča brezplačno in enostavno obnovitev, ko jim je to najbolj priročno.

Začasno varnostno kopiranje v oblaku je globalno uvedeno od letošnje jeseni naprej za vse pametne telefone in tablične računalnike Samsung Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 6, začenši s pametnimi telefoni serij Galaxy S in Galaxy Z v Južni Koreji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.