29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Zadnja? Xperia 5 V

1 min read

Sony se kar nekako ne želi odpovedati proizvodnji pametnih telefonov, čeprav njegova prodaja, vsaj na stari celini, ne blesti. In tako se vedno znova vprašamo, ali bo novo predstavljena Xperia zadnja svoje vrste. Verjetno ne, a nikoli ne reci nikoli. Posloviti se velja v stilu. In to Xperia 5 V vsekakor zmore.

Telefon je opremljen z najnovejšim slikovnim senzorjem “Exmor T for mobile”, ki fotografije vsakodnevnih trenutkov spremeni v popolne mojstrovine. V telefon vgrajeni fotoaparat omogoča različne načine fotografiranja, vključno z napredno zamegljenim ozadjem (bokeh) portretov s pomočjo umetne inteligence ter prednastavljenimi barvnimi vrednostmi, s katerimi lahko fotografijam dodate svoj najljubši barvni pridih.

Še ena stvar, ki pri telefonu Xperia 5 V naravnost navdušuje, je kombinacija izjemno zanesljivega delovanja in dovršenega oblikovanja. Ohišje fotoaparata in zadnja ploskev sta barvno usklajena z estetsko matirano obdelavo, ki ustvarja videz enovitosti. Za osebe, ki imajo težave z vidom, je v aplikaciji za fotografiranje Photography Pro dodana nova funkcija za dostopnost, ki s predvajanjem zvoka sporoči, ali je zaslon v vodoravnem položaju. Na ta način lahko osebe s slabšim vidom enostavneje posnamejo fotografije z ravnim horizontom.

Za embalažo telefona Xperia 5 V je uporabljen material Original Blended Material, ki ga uporablja samo Sony, in je izdelan iz bambusa, vlaken sladkornega trsa in recikliranega papirja. Na ta način je iz embalaže posamičnega izdelka popolnoma odstranjena plastika.

Naprodaj bo že konec septembra dalje po priporočeni maloprodajni ceni 999 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.