29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung SmartThings povezuje ljudi s stvarmi

3 min read

Rdeča nit Samsungovega nastopa na sejmu IFA 2023 so bile inovacije za povezan dom. V ospredju je vizija SmartThings, in sicer omogočiti potrošnikom po vsej Evropi, da dajo prednost temam, ki so jim najpomembnejše – od varčevanja z energijo, povečanja varnosti in dostopa do odlične zabave do učinkovitejšega vsakdanjega življenja. Nenehno rastoči ekosistem SmartThings že 285 milijonom registriranih uporabnikov omogoča, da svoje domove prilagodijo svojim potrebam, pri čemer z eno aplikacijo brez težav povežejo in nadzorujejo številne naprave in pripomočke.

Aplikacija SmartThings uporabnikom omogoča, da nadzorujejo svoj dom od koder koli, kar jim omogoča nemoteno zabavo in zagotavlja varnost. V Evropi so naši domovi še vedno pomembnejši kot kdajkoli prej, saj imajo vsak dan več vlog – od pisarn do prostorov za sprostitev in zabavo. Sedem od desetih potrošnikov (71 %) se strinja, da tehnologija pozitivno vpliva na njihovo vsakdanje življenje, vključno s tem, kako komunicirajo s prijatelji in družino, kako opravljajo svoja opravila in kako uživajo v svojih hobijih.

Novotarija brez primere: Samsung Food
Zdaj se lahko tisti, ki imajo strast do priprave hrane, popolnoma povežejo in nadgradijo svoje veselje do kuhanja in prehranjevanja s Samsung Food, novo celostno aplikacijo za iskanje, shranjevanje in izmenjavo receptov, načrtovanje obrokov, kuhanje in nakupovanje živil. Aplikacija Samsung Food, ki je bila predstavljena na novinarski konferenci, je na voljo v 104 državah in osmih jezikih ter uporabnikom na dosegu roke ponuja svetovno znanje o hrani, kar jim omogoča, da sprejemajo prave odločitve glede hrane, zdravja in kuhanja. Povezuje se tudi z uporabnikovimi kuhinjami in takoj pošlje pravi čas in temperaturo v njihovo združljivo Samsungovo pečico. Z več kot 160.000 recepti boste vedno našli nekaj novega za kuhanje.

Do konca leta bo Samsung Food s pomočjo umetne inteligence za hrano zagotavljal prilagojene recepte, ki bodo odražali prehranske zahteve uporabnikov, na primer pretvorbo receptov v vegansko različico z le nekaj dotiki. Z nadaljnjo izboljšavo, ki bo izvedena še letos, se bo povezala s storitvijo Samsung Health, tako da bo mogoče prilagojene načrte obrokov prilagoditi željam in prehranskim zahtevam ter pomagati uporabnikom pri doseganju njihovih zdravstvenih ciljev. Leta 2024 bo Samsung Food s tehnologijo Vision AI na podlagi fotografij obrokov preverjal prehranske informacije, prepoznaval sestavine in priporočal najboljše recepte za njihovo uporabo.

Niso pozabili na (nove) televizorje
Samsung je že 17 let zapored številka ena med blagovnimi znamkami televizorjev in je neprekosljivo zavezan zabavi. S predstavitvijo 249 cm (98″) modela Neo QLED 8K in 4K Q80C je dopolnil svojo linijo superzaslonov, do konca leta pa namerava v Evropo pripeljati celotno paleto zaslonov Micro LED, ki ponujajo neverjeten kontrast in osupljive podrobnosti, s katerimi se gledalci znajdejo sredi dogajanja pri igranju iger ali gledanju filmov.

Ob praznovanju Disneyjeve 100. obletnice je Samsung napovedal uvedbo platna The Frame – Disney100 Edition. Opremljen je z ekskluzivnim okvirjem iz platinasto srebrne kovine s podpisom Disney 100 in edinstvenim daljinskim upravljalnikom, ki ga je navdihnil Disneyjev mišek Mickey Mouse. Na voljo je tudi 100 ikoničnih umetniških del iz studiev Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm in National Geographic ter klasične podobe Mickeyja, Minnie, Woodyja, Pepelke in številnih drugih. Uporabniki lahko prikažejo tudi svoje družinske fotografije in tako ustvarijo čarobno domače okolje.

Na novinarski konferenci je bila napovedana tudi globalna predstavitev projektorja Freestyle 2. generacije. Ta vsestranski prenosni projektor zagotavlja izkušnjo velikega zaslona, kjer koli se uporabnik odloči – tudi na stropu. Funkcija Smart Edge Blending ponuja izkušnjo s krajinskim in pokončnim zaslonom, kar pomeni, da lahko dva projektorja Freestyle 2nd Gen povežete in tako omogočite 406 centimetrsko (160-palčno) panoramsko in 305 centimetrsko (120-palčno) navpično izkušnjo gledanja. Poleg tega lahko uporabniki projektorja Freestyle 2nd Gen s popolnim dostopom do Samsung Gaming Hub uživajo v največjih igrah Samsungovih partnerjev za pretakanje.

V sodelovanje z Xboxom in Bethesda Softworks je zdaj vključujena tudi Starfield, osupljiva igra naslednje generacije za igranje vlog, ki se odvija med zvezdami. Igrati jo je mogoče prek Samsung Gaming Hub s članarino Xbox Game Pass Ultimate, ne da bi za to potrebovali konzolo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.