28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tekočinsko hlajeni prenosnik!

3 min read

Lenovo res ni zastonj največji proizvajalec prenosnikov na svetu. Svojo prevlado dokazuje tudi z drznostjo. Zadnja v vrsti inovacij sliši na ime Legion 9i. Gre za prvi igričarski prenosnik z umetno inteligenco in vgrajenim tekočinskim hladilnim sistemom na svetu!

Lenovo Legion 9i s 16-palčnim zaslonom na novo opredeljuje zmogljivo razkošje na področju igričarskih prenosnikov. Prenosnik je opremljen z izjemno strojno opremo, od procesorja Intel® Core™ i9-13980HX 13. generacije do grafičnega procesorja NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 in 64 GB dvokanalnega pomnilnika DDR5, navitega na 5600 MHz, ali celo 32 GB pomnilnika DDR5, navitega na kar 6400 MHz. Toda Lenovo Legion 9i je v praksi resnično zmogljiv predvsem zaradi tega, kako sprosti moč teh procesorjev.

Integriran sistem tekočinskega hlajenja Legion Coldfront – prvi te vrste v 16-palčnem igričarskem prenosniku – omogoča, da Lenovo Legion 9i proizvede največ 230 W TDP, medtem ko tehta le 2,56 kg. Sistem, ki je bil zasnovan v sodelovanju s podjetjem Cooler Master, deluje nad grafičnim procesorjem in pomnilnikom VRAM ter uravnava toploto med ekstremnimi igralnimi sejami ter se vključi, ko grafični procesor doseže 84 °C, da ga ohladi. V kombinaciji z umetno inteligenco ter uglašenim sistemom za hlajenje zraka s tremi ventilatorji in 6333 posameznimi odprtinami Lenovo Legion 9i ostane hladen tudi pri najbolj napornih sejah igranja iger in ustvarjanja vsebin. Da bo kos dodatni teži prilagojenega sistema za tekočinsko hlajenje, so morali inženirji podjetja Lenovo zasnovati inovativen nov pokrov iz kovanih karbonskih delov, ki ne le prihrani težo, temveč ima zaradi postopka kovanja vsak Lenovo Legion 9i na pokrovu svoj edinstven vzorec kovanih ogljikovih vlaken.

Vsa dodatna zmogljivost prenosnika Lenovo Legion 9i je prikazana na zaslonu Lenovo PureSight Mini-LED ločljivosti 3,2K z osveževanjem 165 Hz in razmerjem stranic 16 : 10. Ustvarjalci lahko v prednameščeni programski opremi X-Rite preklapljajo med barvnimi lestvicami DCI-P3 in sRBG zahvaljujoč tovarniški barvni kalibraciji zaslona. Zaslon z osvetlitvijo Mini-LED in 94-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem prinaša osupljivo velike in ostre slike tako za igralce kot za ustvarjalce vsebin, z do 2 TB pogonom PCIe (Gen 4) SSD (2) pa je dovolj prostora, da se lahko potopite v nešteto čudovitih iger.

Pristna izkušnja je ključni dejavnik prenosnika Lenovo Legion 9i. Funkcija Smart FPS procesorja Lenovo LA-2 AI se neposredno poveže z zaslonom, kjer spremlja število sličic na sekundo in samodejno prilagodi moč grafičnega in osrednjega procesorja, s čimer zagotavlja največje število sličic na sekundo ne glede na igralni scenarij. Čip Lenovo LA-2 AI sinhronizira tudi osvetlitev Legion Spectrum RGB v trakovih okoli tipkovnice in spodnjega pokrova, na logotipu Legion na zgornjem pokrovu in na tipkovnici Lenovo TrueStrike RGB na posamezno tipko z vizualnimi podobami na zaslonu – tako se igralec resnično potopi v doživetje na zaslonu. Poleg tega programska oprema Tobii Horizon zagotavlja sledenje uporabnikovi glavi, ki igralcem zagotavlja dodatno raven potopitve pri igranju njihovih najljubših iger.

Ko je čas za premik, je Lenovo Legion 9i pripravljen na delo in igranje na poti z baterijo zmogljivosti 99,99 Whr, ki jo je mogoče polniti prek priloženega 330W polnilca ali 140W polnilca Type-C®, ki sta prenosniku priložena. Za povezljivost Wi-Fi 7 in Bluetooth 5.3 skrbi MediaTekova kartica Filogic 380 Wi-Fi s hitrostjo brezžične povezave do 6,5 Gb/s.

Koliko bo treba odšteti za ta igričarski prestiž? Slabe štiri “jurje” in pol. Ampak se boste pa lahko v gostilni pohvalili s prenosnikom, ki praktično nima konkurence.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.