28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo Legion Go za igre v dlani

3 min read

Kako je videti ročna igralna konzola, če se je loti največji proizvajalec računalnikov na svetu? Spoznajte Lenovo Legion Go – presneto dober igralni pripomoček za vse, ki se želijo igrati doma, v službi, na poti, skratka kjerkoli. Gre za ročno konzolo, opremljeno z operacijskim sistemom Windows, ki igralcem omogoča več svobode pri igranju iger. V bistvu je uspelo Lenovu v napravo žepnega formata vgraditi strojno opremo igričarskega prenosnika. Poganjajo jo procesorji AMD Ryzen™ serije Z1, ki oživijo igre na 8,8-palčnem zaslonu Lenovo PureSight Gaming Display. Operacijski sistem je klasični Windows 11, torej lahko na napravi poganjate tudi katerikoli računalniški program za to okolje.

“Zelo smo ponosni, da je Lenovo Legion z uspehom in priljubljenostjo naših prenosnikov, namiznih računalnikov, monitorjev in dodatne opreme postal blagovna znamka za igralce po vsem svetu. Ko spremljamo krajino iger, vidimo, da so igričarji vsestranska in raznolika skupina, zato si tudi Lenovo Legion prizadeva igralcem ponuditi rešitve, ki jim ustrezajo,” je dejal Jun Ouyang, podpredsednik in vodja oddelka potrošniških naprav v enoti Intelligent Business Group v podjetju Lenovo, in dodal: “Pred dvema letoma smo začeli snovati Lenovo Legion Go, da bi igralcem po vsem svetu omogočili igranje po njihovem okusu. S predstavitvijo Lenovo Legion Go smo navdušeni, da bomo naš ekosistem iger Lenovo Legion razširili z napravo, ki igralcem omogoča igranje na poti – dobesedno.”

Deset-točkovni zaslon na dotik omogoča naravno in intuitivno upravljanje, bodisi s pomikanjem, tapkanjem ali podrsavanjem. Legion Go ima vgrajenega do 16 GB LPDDR5X (7500 Mhz) pomnilnika s prilagodljivim upravljanjem porabe energije, ki zagotavlja optimalno igralno zmogljivost in hitrejše čase nalaganja ter do 1 TB PCIe Gen4 pogon SSD in režo micro-SD, ki podpira do 2 TB dodatne shrambe podatkov.

Z vgrajeno baterijo kapacitete 49,2 Wh lahko igričarske seanse trajajo dlje, ne da bi bilo treba konzolo napolniti. Lenovo Legion Go ima tudi podporo za Super Rapid Charge, ki omogoča, da se baterija napolni do 70 % zmogljivosti v samo pol ure. Pri igranju iger, ko je konzola Lenovo Legion Go priključena na električno omrežje, vključuje način obvoda napajanja, ki ščiti baterijo pred dodatno degradacijo, hkrati pa odpravlja toploto, ki običajno nastaja med polnjenjem. V Lenovo Legion Go je seveda vgrajena tehnologija hlajenja Lenovo Legion Coldfront, ki vključuje ventilator s 79 lopaticami iz polimerov tekočih kristalov, ki v tihem načinu, ko je tišina najpomembnejša, napravo hladi ob manj kot 25 dB hrupa ventilatorja, hkrati pa v načinu po meri, ko je za zmago potreben vsak atom moči, omogoča, da naprava doseže polno zmogljivost 25 W TGP, hkrati pa preprečuje upad zmogljivosti zaradi pregrevanja med daljšimi igralnimi sejami.

Krmilni ploščici Lenovo Legion Go sta opremljeni s krmilniki s hallovim učinkom, ki ne povzročajo neželenega premikanja ali t. i. mrtvih con, kar povečuje odzivnost in natančnost med napornimi igralnimi sejami. Konzola premore še vgrajeno sledilno ploščico, veliko D-ploščo, kotno kolesce za miško ter skupno 10 nastavljivih gumbov, sprožilcev in držal za oprijem. RGB-osvetlitev je prisotna na gumbu za vklop, ki ga krasi ikona Lenovo Legion “O”. Ta spreminja barve in označuje način delovanja ventilatorja, ki ga izbere uporabnik, prilagodljivi RGB-obročki okoli krmilnih ročic pa dodajo stilski podpis in hkrati delujejo kot sistem za obveščanje o uparjanju krmilnikov. Še bolje je, da sta krmilni ploščici Legion TrueStrike snemljivi, kar omogoča večjo prilagodljivost igralnih slogov – način FPS omogoča kar največ sličic na sekundo za improvizirane igralne seanse. Način FPS uporabniku omogoča, da krmilni ploščici odklopi z ohišja Lenovo Legion Go in konzolo postavi na stojalo. Desni ločeni krmilnik se namesti v priloženo podlago za krmilnik, ki se pritrdi z magnetom, optično oko na dnu krmilnika pa omogoča natančnejše usmerjanje in nadzor, ki sta potrebna med tekmovalnimi igrami, podobno kot pri uporabi miške.

Cena, vprašate? Računalniško primerjivih in dostopnih 799 evrov. Pride konec oktobra …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.