29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tablice, kot jih še ni bilo

3 min read

Samsung v Seulu ni predstavil le novih prepogljivih telefonov Galaxy Z Flip5 in Fold5, temveč tudi kar tri nove tablice. Največje presenečenje je največja med njimi – Galaxy Tab S9 Ultra, saj diagonala njenega zaslona meri kar 14,6 palca, proizvajalec pa pravi, da jo lahko uporabljamo tudi kot dodaten monitor/zaslon za bolj produktivno delo.

37 centimetrov diagonale ni malo, takšno razkošje delovne površine pride vedno prav, ne glede na to, ali vsebine konzumiramo v vodoravni ali navpični postavitvi. Zaslon pasme Dynamic AMOLED 2X v Galaxy Tab S9 Ultra kraljuje in zagotavlja doživetje zabave, ki je poglobljeno in prenosno, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate videoposnetke. Dinamična frekvenca osveževanja se samodejno prilagaja od 60 do 120 Hz v vseh novinkah, s čimer tablica uravnoteži gladko odzivnost z optimizirano učinkovitostjo delovanja na baterijo. Tu je še funkcija Eye Comfort, ki zmanjšuje obremenitev oči ter se (po)hvali z nizko stopnjo modre svetlobe (ta je zmanjšana za več kot 70 odstotkov). Z novimi AMOLED zasloni so vse podrobnosti odlično vidne, zato so fotografije, načrti, animacije in drugo videti ostro in jasno.

Tudi na zvok niso pozabili
Zabavo na vseh tablicah iz družine Galaxy Tab S9 izboljšuje prostorski zvok, ki ga zagotavljajo za petino večji štirje zvočniki z zvočniškim sistemom s podpisom strokovnjakov podjetja AKG in tehnologijo Dolby Atmos. Za zagotavljanje kinematografske zvočne izkušnje lahko uporabniki tablic Galaxy Tab S9 izbirajo tudi med prilagojenimi nastavitvami zvoka za igranje iger, poslušanje glasbe, sprejemanje video klicev in še več. Za tiste, ki želijo svojo zabavo prenesti na prosto, je v družini Galaxy Tab S9 zdaj na voljo inovativna tehnologija Vision Booster. Ta samodejno zazna zelo svetle svetlobne razmere in se prilagodi tako, da ohrani živahen zaslon. Z ovitkom Smart Book Cover, ki stoji povsem samostojno, pa lahko napravo prilagodite v pokončno ali ležečo orientacijo za prostoročno gledanje.

Rade razkazujejo mišice
Tudi zmogljivosti nove družine tablic so pisane z veliko začetnico. Ne le “ultra”, tudi Galaxy Tab S9+ v 31,5-centimetrski (12,4-palčni zaslon) ter Galaxy Tab S9 v 28-centimetrski različici (11-palčni zaslon) sta opremljeni z vodilno mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 2 za Galaxy. Torej enako zmogljivim mobilnim procesorjem, kot je vgrajen v najnovejše pametne telefone Samsung Galaxy. Napreden sistem hlajenja pomaga pri nemotenem pretakanju vsebin, igranju iger ali maratonskih urejanjih videoposnetkov. Novo dvosmerno odvajanje toplote pomaga vzdrževati višje zmogljivosti dlje časa.

Če pa se vam zdi, da se tablica vendarle močno greje, jo za razliko od večine tekmic tudi potopite v (sladko!) vodo. Oznaka IP68 označuje odpornost na vodo in prah, kar uporabnikom odpira več možnosti, kje se lahko igrajo ali ustvarjajo – tudi pod tušem, na plaži, ob kuhinjskem koritu itd.

Fantastično pero
Vse tablice Galaxy Tab S9 so opremljene z orodjem, ki ga uporabniki tabličnih računalnikov najbolj obožujejo – pisalom Galaxy S Pen. Ta poustvari izkušnjo pisanja po papirju, obenem pa lahko piše tudi v iskalnih vrsticah, brskalnikih in spletnih trgovinah z aplikacijami. Novo dvosmerno polnjenje se ne ozira na položaj, kako ste pero spojili z magnetno površino tablice.

Za kreativce in kracače po duši pa je na voljo nadgrajeno pero S Pen Creator Edition, ki poskrbi za še bolj vrhunsko izkušnjo. Zasnovano je s teksturiranim materialom za udoben oprijem in širšim kotom nagiba, ki omogoča bolj intuitivno ustvarjanje.

Piko na i pa postavijo aplikacije. Aplikacija Clip Studio Paint tablico spremeni v računalnik za risanje, slikanje in drugo. Aplikacija ArcSite oblikovalcem in inženirjem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo pretvorijo v natančno izdelane 2D načrte CAD, celovite načrte gradbišča in natančne ocene.

Znane so tudi že priporočene prodajne cene novih “super tablic”, ki bodo v Sloveniji na prodaj v kratkem. Takole se glasijo:
• Galaxy Tab S9 (WiFi, 8+128) od 909€
• Galaxy Tab S9+ (WiFi, 12+256) od 1.129€
• Galaxy Tab S9 Ultra (WiFi, 12+256) od 1.369€

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.