28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HONOR 90 – odlična mobilnost je (zopet) dostopna

3 min read

V luči zadnjih podražitev je lepo videti, da je nov zmogljiv pametni telefon na voljo po ceni, nižji od tisočaka. In to bistveno nižji.

Praktično nikoli predstavitve izdelkov ne začenjam s ceno, a tokratna mobilnika si zaslužita izjemo. Povsem novi HONOR 90, zmogljivejši od njega bo le novi zastavonoša HONOR 90 Pro, in njegova »olajšana« različica HONOR 90 Lite, sta že naprodaj in to za nadvse sprejemljivih 549 oziroma 299 evrov. Odlična kupčija v primeru naročila v predprodaji postane vrhunska kupčija, saj vsi, ki telefon HONOR 90 naročijo do 24. julija, prejmejo še tablico HONOR Pad X8.

Zdaj pa se posvetimo novincema, ki ju je kitajski proizvajalec predstavil danes v Parizu. Začnimo z 90-tko. Z impresivno glavno kamero s senzorjem ločljivosti 200 MP in prepričljivim ukrivljenim zaslonom OLED ter s tehnologijo za udobje oči HONOR 90 prinaša revolucionarno strojno in programsko podporo, ki generaciji vedno aktivnih omogoča zajemanje vsakodnevnih dogodivščin z izrednimi podrobnostmi in deljenje ustvarjenih vsebin s svetom.

Ustvarjen za ustvarjalce

Nekaj je jasno: HONOR 90 je telefon za ustvarjalce vsebin. Zasnovan za pomoč vlogerjem pri učinkovitem delu, uporablja umetno inteligenco za odstranjevanje šuma v videoposnetkih in priporoča video načine za zajem in obdelavo posnetkov. Premore celo namenskega pomočnika za vloge z umetno inteligenco, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje 15-sekundnih videoposnetkov, ki so le z nekaj kliki pripravljeni za deljenje na družbenih omrežjih. Vse naloge obvladuje in upravlja MagicOS 6.0, uporabniški vmesnik, ki temelji na sistemu Android in je razvit za zagotavljanje gladke in intuitivne uporabniške izkušnje. Z velikim številom funkcij, ki olajšajo vsakodnevna opravila, kot sta Multi-Window in Smart Screenshot, MagicOS uporabnikom omogoča večjo produktivnost in učinkovitost. Podpira tudi HUAWEI AppGallery, ki uporabnikom ponuja široko paleto aplikacij za prenos in uporabo.

Vsebine pred očmi uporabnika oživijo. 6,7-palčni zaslon pasme OLED podpira visoko ločljivost 2664×1200 pik in lahko prikaže do 1,07 milijarde barv. Poleg tega zaslon dosega HDR-svetlost do 1600 nits, kar omogoča boljšo berljivost tudi v neposredni sončni svetlobi. Zaslon se hvali še s podporo za HDR10+ in certifikatoma HDR Netflix in Amazon Prime Video, ki uporabnikom zagotavljata izjemno večpredstavno izkušnjo.

Zmogljiva in vsestranska kamera

Popolnoma nov sistem trojnih kamer sestavljajo glavna kamera z ločljivostjo 200 megapik in senzorjem velikosti 1/1,4 palca, ultra širokokotna kamera z ločljivostjo 12 MP in makro kamera 112° z vidnim poljem 112° ter globinska kamera z 2 MP, ki pomaga natančneje oceniti razdalje. Glavna kamera z 200 MP podpira združevanje več posnetkov, algoritem za zmanjševanje hrupa in združevanje slikovnih pik za doseganje zmogljivosti absorpcije svetlobe enake velikim slikovnim pikam velikosti 2,24 µm (16-v-1), zato ustvarja odlične fotografije z visokim dinamičnim razponom (HDR) ter podrobne, svetle posnetke v okoljih s slabo svetlobo. Piko na i postavi sprednja kamera s senzorjem ločljivosti 50 MP, ki obvlada selfije, polne podrobnosti, zaradi česar je HONOR 90 posrečena izbira za nadobudne ustvarjalce vsebin.

Vitki asket

Edini znak varčevanja je zaznati na področju energije. Baterija zmogljivosti 5000 mAh je pošteno odmerjena, tudi polnjenje SuperCharge z močjo 66W je nadpovprečno, saj več kot polovico energije obnovi v okoli 20 minutah. Bi si pa vseeno želeli tudi podpore brezžičnemu polnjenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.