25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Omrežja 3G se poslavljajo

1 min read

A1 Slovenija pospešeno uresničuje zastavljeno strategijo gradnje največjega 5G omrežja v Sloveniji. Z njim danes pokriva že 70 % prebivalstva, do konca leta 2025 pa bo najsodobnejša tehnologija na voljo 98 % prebivalcev. Tudi A1 sledi globalnim trendom in evoluciji mobilnega omrežja, zato s 30. junijem ugaša mobilno omrežje 3G. Uporabniki se bodo ob tem lahko zanesli na sodobni in zanesljivi omrežji 4G/LTE in 5G.

A1 Slovenija nadaljuje z vzpostavitvijo največjega 5G omrežja v državi. Vzporedno s širitvijo omrežja podjetje zagotavlja in povečuje kapacitete za podporo velike rasti mobilnega internetnega prometa. Tehnologijo, ki omogoča občutno hitrejši prenos podatkov, boljšo odzivnost ter večjo zanesljivost in stabilnejšo povezavo, vsakodnevno uporablja 25 odstotkov uporabnikov A1 Slovenija, pri čemer prenesejo kar dvakrat več podatkov kot tisti na omrežju 4G/LTE.

Prenehanje uporabe mobilnega omrežja 3G
S 30. 6. bo A1 Slovenija prenehal z uporabo tehnologije 3G. Podjetje pri vpeljavi sodobnih in zanesljivih tehnologij sledi globalnim trendom, evolucija mobilnega omrežja iz tretje v četrto in peto generacijo pa je sestavni del trajnostne strategije podjetja in strategije razvoja mobilnega omrežja.

Uporabniki spremembe ne bodo občutili, saj sta že v preteklih letih omrežje 3G nadomestili sodobni in zanesljivi omrežji 4G/LTE in 5G, ki zagotavljata hitrejši prenos podatkov, višjo odzivnost in kakovostnejšo govorno komunikacijo ter VoLTE funkcionalnost.

Več informacij na https://www.a1.si/5g-omrezje in https://www.a1.si/ugasanje-3g-omrezja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.