23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Fotomobilnik

2 min read

Očitno so proizvajalci mobilnikov spoznali, da je najbolj pomembna lastnost pametnega telefona kamera – težko bi našli uporabnika, ki bi se pridušal, da mu za kakovost fotografij ni mar. In tako se je podjetje Vivo odločilo, da bo naredilo fotografsko nadarjen mobilnik. Najnovejši paradni telefon vivo x ZEISS ima 1-palčno slikovno tipalo in nov lasten procesor za obdelavo slik. Obenem uvaja tudi posebno tehnologijo optične stabilizacije slike (OIS), premaz ZEISS T* na sistemu treh kamer pa je pika na i, ki drastično zmanjša odbojnost, kar pripomore k ustvarjanju slik z minimalnimi učinki razpršene svetlobe in bleščanja. Vivo X90 Pro zagotavlja izjemno kakovost fotografiranja in snemanja s pametnim telefonom tudi v težkih razmerah, kot so posnetki pri šibki svetlobi ali ponoči. Novi slikovni procesor V2 z algoritmom, vgrajenim v strojno opremo, in funkcijami umetne inteligence zagotavlja vse prednosti naknadne obdelave slik, kar prispeva k vodilnemu položaju telefona vivo X90 Pro med fotografskimi navdušenci.

Zajemanje nočnih fotografij in videov je močna točka pametnega telefona vivo X90 Pro. Pri fotografiranju vodilni telefon odlično izkorišča velike zaslonke vseh tipal kamer in uporabnikom omogoča zajemanje nočnih video vsebin v kakovosti 4K HDR z realno reprodukcijo barv. Scenski način AI Night View oživi tudi najmanjše podrobnosti v skoraj popolnoma temnih okoljih, zato je telefon idealen spremljevalec vseh navdušencev nad astrofotografijo. Tudi fotografiranje portretov še nikoli ni bilo preprostejše. Portreti v načinu ZEISS, ki prinašajo značilen videz portretnih objektivov ZEISS, zaradi tesnega sodelovanja med podjetjem vivo in pionirjem na področju optike in optoelektronike uporabnikom omogočajo zajemanje kreativnih portretnih fotografij. Druga povsem nova značilnost telefona, vodilnega pri fotografiranju, je način ZEISS Miniature Effect, ki poustvarja miniaturizacije s premikom nagiba ter tako ljubiteljem fotografij mestnih pokrajin in arhitekture odpira povsem novo dimenzijo.

Toda Vivo X90 Pro je več kot le vrhunska naprava za slikanje; poganja ga prilagojena mobilna platforma MediaTek Dimensity 9200. SKupaj z vgrajenim procesorjem V2 zagotavljata odlično zmogljivost, vključno s poglobljenim igranjem iger na zaslonu AMOLED s frekvenco osveževanja 120 Hz.

Zaradi misli na zdravje uporabnikov ima X90 Pro ukrivljen 6,78-palčni zaslon in zaščitni zaslon za oči Ultra Vision, ki zagotavlja napredno zaščito oči s filtriranjem škodljive modre svetlobe in znatno manjšim utripanjem, za kar je prejel certifikat SGS. X90 Pro je opremljen z baterijo zmogljivosti 4870 miliamper ur, ki s priloženim polnilnim 120-vatnim adapterjem Dual-Cell FlashCharge omogoča izjemno hitro polnjenje in daljšo življenjsko dobo baterije. V načinu hitrega polnjenja lahko baterija doseže 50 % zmogljivosti v samo osmih minutah in 10 sekundah, medtem ko način uravnoteženega polnjenja zagotavlja 100 % zmogljivosti v 29 minutah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.