27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Xiaomijeva ofenziva: pol ducata mobilnikov iz družine Redmi Note 12

2 min read

Xiaomi je nadvse resno vzel misel, da želi imeti za slehernega uporabnika ustrezen telefon iz družine Redmi. Ta je včeraj dobila kar šest novincev iz serije Note 12, ki res posrečeno nagovarjajo tako bolj kot manj zahtevne uporabnike, prav vsem pa prinašajo odlično vrednost za odštet denar.

Oglejmo si najprej dva najzmogljivejša predstavnika, ki bosta pošteno prestrašila konkurente. “Poglavar” družine Redmi Note 12 je model Redmi Note 12 Pro+ 5G, ki v srednji razred mobilnikov uvaja zelo zmogljiv sistem treh kamer. Za vrhunsko glavno kamero s senzorjem ločljivosti 200 milijonov slikovnih pik in optično stabilizacijo slike je poskrbel Sony (slikovni čip IMX766). Tako je ta model fotografsko nadarjen, veliko tipalo pa zagotavlja impresivne fotografije in posnetke tudi ob šibki svetlobi. Še več, inženirji so se poigrali tudi s programsko opremo in aplikacijo kamere nadgradili z zmogljivimi algoritmi umetne inteligence, ki skrbi za hitro obdelavo slik s prednastavljenimi (in zelo posrečeno izbranimi) filtri.

Da so vsebine na telefonu videti odlično, poskrbi izjemno svetel in živobarven zaslon Flow AMOLED, ki se proti utripanju slike učinkovito bori s 120 Hz osveževanjem. Zaslon, ki podpira tehnologijo Dolby Vision tako prav v ničemer ne zaostaja za premijskimi mobilniki. Za piko na i imata ta zaslon vgrajena oba zmogljivejša modela, tako Redmi Note 12 Pro+ 5G kot Redmi Note 12 Pro 5G. Skupni imenovalec cele družine Redmi Note 12 pa je zelo zmogljiva baterija kapacitete 5000 mAh, ki praktično vsem modelom omogoča dvodnevno uporabo preden zahteva polnjenje. Razlike so le v hitrosti polnjenja – Redmi Note 12 Pro+ 5G polni z močjo kar 120W in baterijo napolni v vsega 19 minutah, medtem kot Redmi Note 12 Pro 5G premore priložen polnilec moći 67W, cenejši modeli pa imajo polnilce, ki baterijo polnijo z močjo 33W.

Kaj pa mišice, vprašate? Redmi Note 12 Pro+ 5G in Redmi Note 12 Pro 5G poganja mobilna platforma MediaTek Dimensity 1080, ki zagotavlja okoli tretjino višje zmogljivosti kot prejšnja generacija, še bolj dobrodošla pa je zanesljiva povezljivost v mobilna omrežja 5G – tudi v primeru vstavljenih dveh kartic SIM.

Cene in … akcija!
Redmi Note 12 Pro+ 5G bo dostopen v dveh različicah in dveh barvah (črni ali modri), za bržkone najbolje prodajano kombinacijo 8 GB pomnilnika in 256 GB hrambe pa bo treba odšteti sorazmerno ugodnih 519 evrov.

Še dostopnejši bo Redmi Note 12 Pro 5G, bo v kombinaciji 6+128 GB na voljo za 399 evrov, pri tem modelu pa bo na voljo še zelo lepa “polarno bela” barvna kombinacija. Odlična kupčija za vse, ki se lahko zadovoljijo že z dobro fotografijo.

Ko smo že pri kupčijah – Redmi Note 12 Pro 5G bo že prihodnji teden v posebni akciji za prve kupce, in sicer ga bo možno kupiti po znižani ceni 329 evrov. Priznam, s to izbiro ne morete zgrešiti.

Ne zamudite niti drugih modelov in akcijskih ponudb – aktualne cene preverite tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.