3. marca 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prvi čistokrvni poslovni mobilnik po dolgem času

5 min read

Blackberryji so izumrli, čast pametnih telefonov, zasnovanih prav za poslovna okolja pa utegne po novem zastopati Lenovo. Novi Lenovo ThinkPhone by Motorola je poslovni pametni telefon, zasnovan tako, da podjetjem prinaša izkušnjo pametnega telefona vrhunske kakovosti in z zanesljivostjo delovanja, kot jo premorejo vse naprave blagovne znamke Lenovo Think. ThinkPhone se lahko pohvali z izjemno zmogljivimi strojnimi specifikacijami in brezhibno integracijo z napravami iz družine ThinkPad.

ThinkPhone je edinstvena kombinacija Motorolinih vodilnih mobilnih inovacij in dolgoletnih izkušenj podpore poslovanja podjetij, ki jih zagotavlja družba Lenovo. Ta naprava vsebuje zelo zmogljivo strojno opremo v kombinaciji z edinstvenim dizajnom in se brezhibno povezuje z računalniki ThinkPad, kakršen je najnovejši ThinkPad X1 Carbon Gen 11.

S pametnim telefonom ThinkPhone bodo imeli uporabniki na voljo celoten nabor varnostnih in podpornih funkcij, ki zagotavljajo brezhibno zaščito in popolno upravljivost sistema ThinkShield. ThinkShield je vrhunska varnostna platforma, ki premore temeljne varnostne politike, funkcije, specializirano strojno in programsko opremo ter procese, ki zagotavljajo varnost celotne naprave.

Oddelki IT v podjetjih so lahko prepričani, da so naprave zaščitene z vgrajenimi naprednimi varnostnimi rešitvami, ki temeljijo na strojni opremi in vrhunski umetni inteligenci, kot je Moto Threat Defense. Poleg tega lahko podjetja telefone ThinkPhones enostavno predajo zaposlenim, saj s funkcijo Zero Touch upravljajo celotno floto telefonov ThinkPhone, na voljo pa so jim tudi dodatne rešitve za upravljanje mobilnih naprav, kot sta Moto OEMConfig in Moto Device Manager.

Novemu telefonu je priložena tudi aplikacija Moto Secure, ki služi kot središče za vse, kar je povezano z varnostjo in zasebnostjo. V kombinaciji z aplikacijo Moto OEMConfig ali Moto Device Manager lahko skrbniki IT na daljavo konfigurirajo funkcije Moto Secure na telefonih ThinkPhone, od nastavitev zaklenjenega zaslona do omrežnih opozoril in šifriranja postavitve gesla PIN. Poleg tega ThinkPhone premore Moto KeySafe, namenski procesor, ki deluje v okolju Android in dodaja dodatno varnostno plast za boljšo zaščito najobčutljivejših podatkov v pametnem telefonu. Izolira namreč kode PIN, gesla in kriptografske ključe ter jih hrani v okolju, ki je odporno na vdore in varuje podatke od znotraj navzven.

Poleg omenjenih varnostnih funkcij telefon premore certifikat MIL STD 810H in je zasnovan iz lahkih aramidnih vlaken, ki so močnejša od jekla, obroba ohišja pa je izdelana iz aluminija, ki se uporablja v letalski industriji. Steklo zaslona varuje zaščita Gorilla® Glass Victus™, zato brez težav prenese udarce in padce z višine do 1,25 metra. Certifikatom IP68 potrjuje, da je telefon ThinkPhone zasnovan tako, da zdrži potopitev v vodo do globine 1,5 metra za največ 30 minut, prav tako je odporen na prah. Vrhunska in trpežna zasnova ThinkPhone ima tudi ikonično, prilagodljivo rdečo tipko, vgrajeno ob strani, ki omogoča takojšen dostop do najpomembnejših poslovnih aplikacij ali takojšnjo integracijo mobilne in računalniške izkušnje.

Lenovo ThinkPhone by Motorola predstavlja povezljivost Think 2 Think, ki jo poganja Ready For, nabor produktivnih izkušenj, ki končnim poslovnim uporabnikom omogoča nemoteno integracijo med ThinkPhone in napravami ThinkPad. Think 2 Think vključuje:

  • Instant Connect: Telefon in osebni računalnik se brez težav odkrijeta, ko sta v bližini, in se povežeta prek omrežja WiFi.
  • Unified Clipboard: Enotno odložišče. Enostavno prenesite kopirano besedilo ali nedavne fotografije, optično prebrane dokumente in videoposnetke med napravami tako, da jih prilepite v katerokoli aplikacijo v ciljni napravi.
  • Unified Notifications: Enotna obvestila. Obvestila telefona se takoj prikažejo v središču za opravila sistema Windows. S klikom na obvestilo se na zaslonu računalnika samodejno zažene ustrezna telefonska aplikacija.
  • File Drop: Enostavno povlecite in spustite datoteke med telefonom ThinkPhone in računalnikom.
  • App Streaming: Odprite katero koli aplikacijo Android neposredno v računalniku.
  • Advanced Webcam: Izkoristite prednosti zmogljivih kamer in zmogljivosti umetne inteligence telefona ThinkPhone ter ga nemoteno uporabite kot spletno kamero za vse video klice.
  • Instant Hotspot: Povežite se z internetom z enim klikom neposredno iz računalnika in izkoristite povezljivost 5G telefona ThinkPhone.

Vse v telefonu ThinkPhone je bilo zasnovano z mislijo na produktivnost, Motorola pa je sodelovala s partnerji, kot je Microsoft, da bi svojim strankam zagotovila najboljše uporabniške izkušnje na področju produktivnosti in uporabnikom telefona ThinkPhone olajšala opravljanje nalog. Ob začetku prodaje bo ThinkPhone opremljen s prednaloženimi mobilnimi aplikacijami Microsoft 365, Outlook in Teams. S prednaloženimi aplikacijami bo lažje začeti – najti vsebino in orodja, urejati ali ustvarjati nove dokumente ali uporabljati mobilnim napravam prijazne funkcije, ki strankam omogočajo skeniranje PDF s kamero ali narekovanje dokumenta z glasom.

Motorola in Microsoft sodelujeta tudi pri snovanju dodatnih izkušenj, vključno z dodajanjem možnosti “pritisni-in-govori” prek ikonične rdeče tipke telefona ThinkPhone, kar uporabnikom omogoča takojšnjo komunikacijo v aplikaciji Walkie Talkie prek Microsoft Teams. Podjetji želita zaposlenim olajšali produktivnost od koderkoli s pretakanjem namizij Windows neposredno na naprave ThinkPhone. Zaposleni bodo lahko s telefonom ThinkPhone varneje dostopali do svojih prilagojenih aplikacij, vsebin in nastavitev sistema Windows ter tako opravili več dela, ne glede na to, kje delajo.

Pametni telefon poganja mobilna platforma Snapdragon® 8+ Gen 1, ki zagotavlja, da bo še dolga leta deloval z največjo zmogljivostjo. S to platformo se vse aplikacije takoj odprejo in tudi najtežja delovna opravila potekajo nemoteno. Poleg tega je ThinkPhone opremljen s povezljivostjo 5G in združljivostjo s standardom Wi-Fi 6E, ki sprošča moč novega standarda Wi-Fi 6 GHz, ki zagotavlja najhitrejše internetne hitrosti, ki so danes na voljo.

ThinkPhone je opremljen z velikim 6,6-palčnim zaslonom ločljivosti FHD+, ki okrepi pogled na vse vaše vsebine, od kompleksnih nadzornih plošč do neskončnih e-poštnih dopisov. Z zmogljivo baterijo pa bodo uporabniki deležni več kot 36 ur avtonomije ter bodo ostali povezani ne glede na to, kako daleč bodo potovale. Ko nastopi čas za polnjenje, se Thinkphone izkaže z 68W univerzalnim polnilnikom TurboPower, ki zagotovi dovolj energije za ves dan v le nekaj minutah polnjenja. Ta lahek, žepni polnilnik je tako zmogljiv, da lahko napaja tudi prenosni računalnik ali katero koli drugo napravo z vmesnikom USB-C.

Motorola je v telefon vgradila kamero Ultra Pixel z ločljivostjo 50 MP, ki zagotavlja vrhunsko kakovost slike pri vsakem videoklicu ne glede na svetlobne razmere. Ta vodilna kamera Ultra Pixel je idealna za oživljanje tudi najmanjših podrobnosti, saj zajema fotografije z 32-krat več slikovnimi pikami, ki jih uporablja za ostrenje, natančnejše slike projektov, zapiskov in skic – vse z neverjetno jasnostjo in podrobnostmi.

To je to – le podatka o ceni in datumu prodaje v Sloveniji zaenkrat ostajata misterij …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.