7. junija 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nov zasuk v svetu prenosnikov

3 min read

Lenovo je na sejmu CES 2023 predstavil inovativen nov model iz družine ThinkBook Plus, ki postavlja nove mejnike v svetu naprav z vrtljivimi zasloni. Novinec z dvojnim vrtljivim zaslonom ima na eni strani vgrajen zaslon OLED na drugi pa barvni zaslon e-Ink!

ThinkBook Plus je od svojega nastanka leta 2020 postal sinonim za edinstvene in inovativne naprave za mala in srednje velika podjetja, vključno z modeloma ThinkBook Plus Gen 2 z zaslonom e-Ink in Gen 3 s sekundarnim 8-palčnim zaslonom ob tipkovnici. Lenovo ima dolgo zgodovino inovacij na področju sukanja zaslona. Te segajo v leto 2005 k tabličnem računalnikom ThinkPad™ X41 tablet in pozneje ThinkPad Twist iz leta 2012.

Novi ThinkBook Plus Twist na novo odkriva kategorijo z vključitvijo inovativnega vrtljivega dvojnega zaslona, ki ponuja večopravilnost in hkrati izboljšuje uporabniško izkušnjo na več področjih, kar je ustvarilo edinstven prenosnik za novo generacijo uporabnikov.

Oblikovalske in inženirske ekipe družbe Lenovo so upoštevale povratne informacije strank in uporabnikov ter tako uvedle številne izboljšave in inovacije v izdelku ThinkBook Plus Twist, pri čemer so ohranile ključne lastnosti prilagodljivega prenosnika ThinkBook Plus Gen 2:

  • Najnovejši procesorji Intel Core 13. generacije,
  • nov 13,3-palčni zaslon OLED ločljivosti 2,8K na dotik in tečaji, ki omogočajo zasuk,
  • nov spredaj osvetljen barvni 12-palčni zaslon e-Ink na zgornjem pokrovu z izboljšano frekvenco osveževanja 12 Hz in občutljivostjo na dotik,
  • Intel Wi-Fi 6E (1) izboljša zmogljivost in stabilnost brezžične povezave v podprtih omrežjih,
  • podpora za pisalo polne velikosti na zaslonih OLED in e-Ink z avtonomijo baterije do 18 mesecev.

ThinkBook Plus Twist je lahko zelo vsestranski z več načini rabe. Podpira klasično rabo v obliki školjke ali tabličnega računalnika, pri čemer lahko zaradi edinstvenega zasuka uporabnik da prednost zaslonu OLED ali barvnemu zaslonu e-Ink.

Poslovneži, ki veliko potujejo, bodo navdušeni nad zaslonom e-Ink v načinu prenosnega računalnika “pisalni stroj” ali tabličnega računalnika “e-papir”, ki jim omogoča enostavno pripravo, urejanje in popravljanje dokumentov prek tipkovnice ali peresa. Zaslon e-Ink lahko zmanjša obremenitev oči ob daljši uporabi in porabi manj energije, kar pomeni daljšo avtonomijo uporabe. Za naprednejše delo z dokumenti ali slikami lahko uporabniki preklopijo na tablični način, kjer do izraza pride zaslon OLED in na živobarvnem zaslonu z ločljivostjo 2,8K in svetilnostjo 400 nitov uporabljajo tudi pero.

Zaposleni, ki so veliko na terenu, bodo prav tako veseli vsestranskosti, saj lahko na zaslonu e-Ink pregledujejo koledarske sestanke in e-pošto. Nato z enim zasukom preprosto preklopijo v način zaslona OLED za prenosni računalnik in ob pritisku na tipko že sodelujejo v videokonferenci visoke ločljivosti prek kamere FHD in odličnega zvoka iz dveh mikrofonov s tehnologijo pametnega odpravljanja hrupa iz okolice. V načinu prenosnega računalnika lahko uporabniki na zaslonu OLED izkoristijo vse zmogljivosti procesorjev Intel Core 13. generacije in operacijskega sistema Windows 11, ki poskrbijo, da imajo v rokah visoko zmogljivo delovno orodje za produktivno delo. Ob koncu dneva pa preklopijo v tablični način zaslona OLED in se sprostijo z najljubšo vsebino s pretočne storitve ali preklopijo na tablični način zaslona e-Ink in prelistajo nekaj poglavij najnovejše knjižne uspešnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.