26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AFEELA = avtomobilizem po Sonyjevo

1 min read

Sony bo v pajdaštvu s Hondo vendarle uresničil svojo vizijo in apetite na področju avtomobilov. Na sejmu CES 2023 je skupno podjetje Sony Honda Mobility predstavilo novo/staro prototipno vozilo, katerega namen je premikati ljudi s pomočjo inovacij in mnogoterih navdihov. Je pa znano ime blagovne znamke, pod katerim bodo nastajale nove japonske avtomobilistične kreacije – sliši na ime AFEELA.

Za uresničitev visokih načrtov glede varnosti in zaščite potnikov je prototip opremljen s skupno kar 45 kamerami in senzorji v vozilu in zunaj njega. Za napredno inteligenco mobilnosti so v ključnih funkcijah, vključno s sistemi AD/ADAS, HMI/IVI in telematiko, uporabljeni procesorji Snapdragon Digital Chassis podjetja Qualcomm Technologies.

Še toliko bolj pa je impresivna računalniška zmogljivost – 800 TOPS -, ki jo računalnik vozila tudi potrebuje za obdelavo vseh zbranih podatkov v realnem času. Adut bo namreč predvsem samodejna vožnja, potniška kabina pa se bo spremenila v prostor za zabavo – z brezhibnim povezovanjem resničnega in virtualnega sveta. Za igričarsko dimenzijo na poti naj bi poskrbelo sodelovanje z družbo Epic Games.

Prednaročila za vozila AFEELA naj bi se začela v prvi polovici leta 2025, prodaja do konca leta 2025, sprva v Severni Ameriki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.