26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungovi televizorji z letnico 2023

3 min read

Družba Samsung Electronics je že dan pred uradnim odprtjem sejma CES 2023 predstavila nove modele iz družin televizorjev Neo QLED, MICRO LED in Samsung OLED. Letošnji modeli vsebujejo se osredotočajo na izboljšano povezljivost in prilagojene izkušnje potrošnikov.

Vrhunska in povezana doživetja s tehnologijo Neo QLED

Najnovejši nabor televizorjev Samsung Neo QLED ločljivosti 8K in 4K potrošnikom zagotavlja vrhunsko sliko in možnosti, ki ustrezajo vsem potrebam. Za kakovost slike skrbi napredni hišni kvantni procesor s 14-bitnim procesiranjem in nadgradnjo z umetno inteligenco (nevronske mreže), kar omogoča funkcije, kot sta Shape Adaptive Light Control in Real Depth Enhancer Pro za prikaz tridimenzionalne in zares realistične slike.

Tudi Samsung monitorji QLED z letnico 2023 Neo presegajo zgolj jasno sliko, saj imajo vgrajene matrike ultra visoke ločljivosti in Samsung algoritem, ki poganja novo Samsung funkcijo Auto HDR Remastering. Ta uporablja tehnologijo globokega učenja za analizo in uporabo učinkov visokega dinamičnega razpona (HDR) v realnem času na vsebinah standardnega dinamičnega razpona (SDR) po posameznih prizorih, zaradi česar so vsebine SDR svetlejše in živahnejše.

Poleg tega uporabnikom ekosistema SmartThings ni več treba kupiti ločenega vmesnika SmartThings za povezovanje in upravljanje naprav Zigbee in Thread. Modul SmartThings Zigbee & Matter Thread je neposredno vgrajen v Samsung izdelke z letnico 2023. Za vrhunsko izkušnjo s povezanimi napravami pa SmartThings samodejno sinhronizira naprave za lažji nadzor ne le Samsung naprav, temveč tudi drugih podprtih naprav interneta stvari. To je nekaj zanimivih novosti:

  • Klepetajte skupaj: Uporabniki lahko preprosto vstopijo v skupino za klepet v živo in v realnem času delijo svoje misli in komunicirajo z drugimi, ki prav tako gledajo isto vsebino.
  • ConnecTime: Olajša sprejemanje video klicev s povezanih naprav, saj zagotavlja večjo platformo za video klice na televizorju in nemoten prehod na manjšo napravo, če se želi uporabnik oddaljiti in prenesti klic na drug zaslon.
  • 3D pogled na zemljevid: Zasnovan tako, da uporabnikom omogoča priročno upravljanje in spremljanje povezanih naprav, uporabnikom omogoča pogled na njihov dom in vse naprave SmartThings s ptičje perspektive.

Razširitev možnosti gledanja z MICRO LED in Samsung OLED

Družina MICRO LED ponuja nove modele zaslonov s premerom od 127 do 356 centimetrov, ki potrošnikom zagotavljajo široko paleto možnosti za neprimerljivo kakovost slike in doživetje zaslona. Zaradi svoje modularne narave matrike MICRO LED omogočajo izjemno prilagodljivost. Poleg tega so brez okvirjev, zato je ne glede na konfiguracijo meja med zaslonom in resničnim življenjem zabrisana.

Da bi potrošnikom zagotovili še več možnosti gledanja, je Samsung linija OLED 2023 zdaj na voljo v 55-, 65- in novih izjemno velikih 77-palčnih modelih. Ti so opremljeni s tehnologijo Quantum Dot, ki je bila razvita za Samsung televizorje Neo QLED, ter nevronskimi kvantnimi procesorji, ki ohranjajo ključne prednosti tehnologije OLED, hkrati pa izboljšajo svetlost in prikaz barv.

Razširjena linija dosega frekvenco osveževanja 144 Hz in premore vse Samsung pametne funkcije, vključno s Samsung Gaming Hub. Prvič so televizorji Samsung OLED opremljeni z AMD-jevim certifikatom FreeSync Premium Pro za vrhunsko igralno izkušnjo. Za razširitev možnosti gledanja Samsung v vseh svojih pametnih televizorjih ponuja storitev Samsung TV Plus. Brezplačna storitev televizije z oglasi (FAST) in videa na zahtevo zagotavlja ogled več kot 1800 kanalov po vsem svetu, vključno z več kot 50 lastnimi in upravljanimi kanali. Storitev je povsem brezplačna in ne zahteva prenosov, naročnin ali dodatnih naprav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.