19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nakupolovec – pripomoček, ki odganja nakupe

2 min read

V času pred novim letom, začenši s črnim petkom, se vsako leto srečujemo s pretirano in neodgovorno potrošnjo. Impulzivni in nepotrebni nakupi, ki so rezultat nakupovalne mrzlice, imajo velikokrat zelo kratek rok uporabe. Zato A1 Slovenija v času, ko je splet preplavljen s privlačnimi ponudbami, s šaljivo kampanjo Nakupolovec skupaj z znanim slovenskim igralcem Jurijem Zrnecem opozarja na nespametne nakupe. Kampanja je del iniciative, v kateri A1 Slovenija spodbuja k bolj odgovornemu potrošništvu in sporoča: »Kupi manj in naj bo tisto, kar kupiš, premišljeno in kakovostno.«

Študije kažejo, da je 60 % nakupov na črni petek impulzivnih in da kar 80 % vseh zavržemo. Tovrstno nakupovanje namreč velikokrat ne izhaja iz resnične potrebe, temveč iz želje in bojazni, da ne bi zamudili nemalokrat le na videz ugodnih ponudb. Marsikdo se po takšnem nakupu sooča z občutkom kesanja in primanjkljajem na bančnem računu, kar negativno vpliva na posameznikovo počutje. Zato ne preseneča, da naj bi kar 42 % uporabnikov v preteklosti že kdaj obžalovalo svoj nakup na črni petek.

Kampanja, ki poleg videov z Jurijem Zrnecem vključuje tudi nasvete za preudarno nakupovanje, skozi humor spodbuja potrošnike k bolj odgovorni in premišljeni potrošnji ter razmisleku o lastnih nakupnih potrebah in navadah.

S pripomočkom nad zapravljive prste

A1 Slovenija je za lažje sprejemanje dobrih nakupnih odločitev pripravil Nakupolovec, prvi pripomoček na svetu, ki na črni petek odganja nepremišljene nakupe. Čeprav gre v prvi vrsti za ozaveščevalno kampanjo, lahko z Nakupolovcem preprečimo nepotreben nakup in zaustavimo prehitre prste. S tem preprečimo občutek obžalovanja in praznino v denarnici.

A1 Slovenija s kampanjo nadaljuje lanskoletne aktivnosti, ki opozarjajo na negativen vpliv črnega petka. Pred letom dni so s kampanjo »Črni humor pred črnim petkom« s slovenskimi komiki Perico Jerkovićem, Admirjem Baltićem in Markom Žerjalom ter kantavtorjem Robertom Petanom na humoren način opozarjali na problematiko pretirane potrošnje in spodbujali k bolj odgovornemu nakupovanju.

Več informacij o kampanji in navodila za uporabo Nakupolovca najdete na spletni povezavi: A1.si/crni-petek-nakupolovec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.