25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

POCO M5 in M5s za žurerje

4 min read

POCO, priljubljena blagovna znamka med mladimi tehnološkimi navdušenci, je predstavlja nova pametna telefona za zabave željne uporabnike. POCO M5 je ustvarjen za tiste, ki uživajo v vsakodnevnem igranju iger, POCO M5s pa ponuja vsestransko zabavo s popolno kombinacijo potreb po nadpovprečni kameri, avdio-vizualnih vsebinah in zmogljivi bateriji.

POCO M5: hiter procesor in odziven zaslon

Kaj neki poganja POCO M5? Prepričan sem, da je malo tistih, ki bi iz prve uganili, da je to platforma MediaTek Helio G99, čeprav ta ponuja nadpovprečno igralno izkušnjo. Zmogljiv procesor v miniaturno majhni 6-nm litografiji premore kar osem jeder, od tega dve visoko zmogljivi jedri Cortex-A76 takta do 2,2 GHz, sparjeni z grafično sredico Arm Mali G57 za napredno 3D-grafiko. V praksi gre za zelo posrečen sistem za igranje iger v cenovno ugodnem telefonu. Pospeševalnik Game Turbo 5.0 inteligentno nadzoruje in optimizira procesorske in pomnilniške vire ter tako zagotavlja igranje brez prekinitev (beri: trzanja) tudi pri igrah z veliko obremenitvijo. Sistem prepozna, če ste sredi igre, tako da vas nenadno sporočilo pri tem ne prekine s pojavnim (pod)oknom.

POCO M5, ki je opremljen z zaslonom DynamicSwitch s frekvenco osveževanja 90 Hz, lahko dinamično preklaplja hitrost osveževanja zaslona. Pri igranju iger se prilagaja zelo hitri stopnji osveževanja za igre z zahtevno grafiko, medtem ko lahko pri predvajanju videa preklopi na upočasnitev. S tem prihrani energijo,  zagotavlja daljše igranje ter v celoti izkoristi maksimalno avtonomijo baterije.

6,58-palčni zaslon ločljivosti Full HD+ nudi širok barvni razpon in kristalno čisto grafiko. Skupaj s hitrostjo vzorčenja dotika 240 Hz pospeši celotno izkušnjo in s hitrejšim odzivom na dotik znatno pomaga pri dinamičnih igrah. POCO M5 ima tudi praktične funkcije, kot je zaslon Sunlight, ki vam omogoča, da igrate na prostem in uživate v udobju parka ali ob bazenu.

Poleg igranja iger je POCO M5 popoln tudi za tiste, ki želijo živeti polno življenje in ujeti njegove najbolj nepozabne trenutke. Opremljen je s trojno kamero na zadnji strani z impresivnim tipalom 50 MP, globinskim senzorjem 2 MP za zaznavanje globine v realnem času in makro kamero 2 MP za neverjetne posnetke od blizu. Za nameček vas visokozmogljiva baterija s 5000 mAh in 18 W hitrim polnjenjem ne bo pustila na cedilu.

POCO M5s: zmogljivo središče čarobne zabave

Ko gre za zajem foto in video vsebin, lahko POCO M5s s sistemom štirih zadnjih kamer poskrbi za res osupljive videoposnetke ločljivosti 4K pri 30 sličicah na sekundo. Vključuje primarno kamero 64 MP in ultraširokokotno kamero z ločljivostjo 8 MP za zajemanje čudovitih mestnih obrisov ali gorske pokrajine, če uživate v naravi. Premore tudi dva senzorja z 2 MP za zaznavanje globine ali fotografiranje od blizu, da potešite svojega notranjega umetnika. Za piko na i je tukaj še sprednja kamera 13 MP za odlične selfije in brezhibne video klepete s prijatelji in družino.

Še več. Na voljo imate tudi svoj ustvarjalni studio z množico inteligentnih in uporabniku prijaznih funkcij za fotografiranje in snemanje filmov, s katerimi lahko do potankosti izrazite svoj umetniški jaz. Ponoči lahko na primer posnamete odlične fotografije, naredite osupljive portrete z učinkom mehkega ozadja (bokeh), ustvarite profesionalne videoposnetke s časovnim zamikom ali počasne posnetke s pomočjo umetne inteligence.

POCO M5s ima vgrajen osupljiv 6,43-palčni zaslon Full HD+ AMOLED DotDisplay za gledanje športa, prikazovanje videoposnetkov prijateljem ali predvajanje glasbe. Skupaj z dvojnimi zvočniki je zasnovan tako, da zagotavlja poglobljeno avdiovizualno izkušnjo, za popoln užitek ob predvajanju novega glasbenega videa vašega najljubšega izvajalca ali kiberpunk znanstvenofantastičnega filma. Medtem pa se pustite presenetiti gladkim vizualnim podobam in izjemni barvni zmogljivosti. POCO M5s vsebuje celo vrhunske funkcije za izboljšanje uporabniškega udobja, kot sta DC zatemnitev in 360° senzorji ambientalne svetlobe za prilagoditev svetlosti zaslona, tako da lahko uživate v celotnem pretočnem predvajanju v živo brez naprezanja oči.

POCO M5s je opremljen z naborom čipov MediaTek Helio G95, ki vam prinese čarobno zabavo v avdio-vizualnem svetu. Kombinacija izjemne grafične zmogljivosti in učinkovitosti omogoča poglobljeno resničnost, briljantno fotografiranje in brezhibno pretakanje vsebin. Ima tudi visokozmogljivo baterijo s 5000 mAh, ki zagotavlja do 12 ur neprekinjene poglobljene zabave ali poldrugi dan neprekinjenih glasovnih klicev. Če bi tako želeli, bi v stanju pripravljenosti lahko zdržal celo mesec dni! 

Razpoložljivost izdelka

POCO M5 bo na voljo v treh barvah: črni, zeleni in rumeni in v treh različicah: 4GB+64GB, 4GB+128GB in 6GB+128GB, cene zanj pa se bodo začele pri 212 evrih.

Telefon POCO M5s bo na voljo v treh barvah: sivi, beli in modri, pri čemer pa bo priporočena maloprodajna cena za “srednjo” različico 4GB+128GB znašala 239 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.