20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungova ukrivljena monitorja za igričarje

2 min read

“Odisejada” se nadaljuje. Samsung je predstavil dva novinca iz družine igričarskih monitorjev. Modela Odyssey G85NB in G75NB zagotavljata najbolj poglobljeno in realistično igralno izkušnjo na trgu. G85NB – prvi igralni monitor 4K z 240 Hz na svetu – je na voljo z 32-palčno diagonalo in ponuja izjemno realistično kakovost slike, hiter odzivni čas in vrhunske zmogljivosti.

Novi 32-palčni Odyssey Neo G8 je prvi in najhitrejši monitor na svetu, ki združuje ukrivljeno matriko VA ločljivosti 4K (3.840 x 2.160 pik) in ukrivljenosti 1000R s tehnologijo Quantum Matrix, izjemno hitro frekvenco osveževanja 240 Hz in odzivni čas 1 ms (GtG). Ob tem zmore 95 % pokritost barvne lestvice DCI-P3.

Skupaj s tehnologijo AMD FreeSync Premium Pro frekvenca osveževanje dosega 240 Hz ter igralcem omogoča, da lahko maksimalno izkoristijo svoj potencial in tekmujejo na najvišji ravni v vsakem igralnem okolju. Neo G8 uporablja tudi tehnologijo Quantum Mini LED, ki omogoča izjemno fino in natančno upravljanje gosto nameščenih diod LED, kar zagotavlja, da igralci vidijo tako temne kot svetle prizore, kot so si jih zamislili založniki iger. Poleg tega tehnologija Quantum HDR 2000 z največjo svetilnostjo 2.000 cd/ m² in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena poudari najbolj subtilne podrobnosti.

Odyssey Neo G7 je prav tako 32-palčni monitor, a ponuja “le” 165 Hz frekvenco osveževanja, ostale tehnične lastnosti pa so na moč podobne modelu G8. Ergonomsko stojalo poleg funkcije Auto Source Switch+ zagotavlja, da monitor deluje za uporabnika, in odpravlja vsakršno trenje med uporabo za največjo zmogljivost, produktivnost in udobje. Igralci lahko tudi hitreje pridejo do svoje vsebine, ne da bi jim bilo treba preklapljati med več vhodi, tako da preprosto vklopijo računalnik, monitor pa takoj prepozna in preklopi med vhodi.

Igričarska monitorja Samsung Odyssey G85NB in G75NB bosta v Sloveniji naprodaj po priporočeni maloprodajni ceni 1.499 oziroma 1.299 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.