16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Test: Huawei Watch Fit 2 – pravokotno presenečenje

4 min read

Vam je všeč Applova pametna ura, a imate Androidni telefon? Pokukajte k Huaweiju. Watch Fit 2 ponuja odlično vrednost za denar tistim, ki iščejo dostopno pametno uro z veliko vsakdanje uporabnimi funkcijami.

V času, ko se cene boljših pametnih ur na trgu nesramežljivo merijo z več evrskimi stotaki, je slabih 150 evrov, kolikor jih Huawei želi za svojo novinko Watch Fit 2, pravi balzam. Sploh zato, ker zna in ima – podobno kot »clio« – skoraj vse, kar imajo »veliki«.

Huawei Watch Fit 2 je namreč večino funkcij prevzela/podedovala od vrhunskih pametnih ur, kot sta Huawei Watch GT 3 Pro in GT Runner. Le oblika je drugačna, »zaobljeno pravokotna« in bolj spominja na pametno zapestnico kot uro. Watch Fit 2 je malce bolj kvadratne oblike kot predhodnica Watch Fit, vendar ohranja modno podobo. 46-mm ohišje, ki je debelo 10,8 mm, postreže z AMOLED zaslonom na dotik ločljivosti 336 x 480 pik, ki je dobro viden ob vseh svetlobnih pogojih. Ura ima en gumb ob strani, ta nas popelje nazaj na osnovni zaslon – številčnico ure, uporabnik vse ostalo upravlja predvsem z dotiki zaslona in potegi.

Pod zaslonom se skriva lep kupček sodobne tehnologije. Sploh če ste športno usmerjeni, saj je na voljo cel kup načinov za spremljanje športnih aktivnosti, obvlada pa tudi spremljanje srčnega utripa, stresa in spanca. Zaslon na dotik se odziva brez kakršnegakoli zamika, tudi funkcija dviga roke ga takoj prebudi (če niste izbrali možnosti vedno vklopljenega zaslona).

Obstajajo elegantna, klasična in aktivna različica pametne ure Watch Fit 2, ki imajo različne materiale ohišja in različne paščke. Preizkusil sem črno uro »active« s silikonskim pasom, pač »moška« različica. Ura je udobna, lahka za nošenje in vodoodporna (do 5 ATM), tako da sem se z njo v teh vročih poletnih dneh brezskrbno prhal in plaval (v sladki in slani vodi).

Spremlja (skoraj) vse

Watch Fit 2 spremlja (skoraj) vse, kar bi od nje pričakovali, vključno s prehojenimi ali pretečenimi koraki, porabljenimi kalorijami, prehojeno razdaljo, srčnim utripom in nasičenostjo krvi s kisikom. Kot je pri pametnih urah že v navadi, tudi Huaweijeva novinka uporabnika opomni, da vstane in se premakne, če je dalj časa nedejaven. Pri predstavnicah nežnejšega spola lahko spremlja menstrualni ciklus.

Ura Watch Fit 2 obljublja veliko na področju spremljanja športa. Na voljo je 97 športnih načinov, vendar so tekači deležni najbolj podrobnih vpogledov v svojo vadbo, vključno z oceno lastne tekaške sposobnosti, ter vodenimi vadbami in prilagodljivimi načrti vadbe (te nastavimo v aplikaciji in nato predvajamo na uri ter napotkom sledimo z zapestja). Obstaja celo priročna ogrevalna rutina z animacijami, ki jo lahko uporabimo pred vsakim tekom.

Za dnevno sledenje aktivnosti lahko uporabimo privzeti zaslon z obroči in spremljamo aktivne minute, korake in cilje. Lahko pa se odločimo za bolj napredno »deteljico« za zdravo življenje, ki dodaja dodatne cilje, ki temeljijo na podatkih o spanju, hidraciji in izvajanju dihalnih vaj.

Natančnost beleženja aktivnost je izpolnila moja pričakovanja in se ujemala z zabeleženimi »vsotami« drugih naprav – za neposredno primerjavo sem uporabil »sestro« Huawei Watch GT 3.

Po mojih izkušnjah so ure Huawei odlične pri beleženju spanca, saj zagotavljajo podrobne informacije o nočnem počitku, podatki pa so nato podrobneje razloženi v aplikaciji Huawei znanje. Sicer lahko zjutraj kar na uri preverimo kratek povzetek svojega spanja, če ne čutimo potrebe po preučevanju vsakega izmerjenega podatka.

5 podprtih satelitskih sistemov

Ob vključitvi večpasovnega sledenja GPS, ki uporablja pet satelitskih sistemov hkrati, je sledenje položaja in tempa (hitrosti) precej natančno, čeprav ogled zemljevida poti po opravljeni vadbi v visokogorju lahko razkrije, da je šlo za kakšno »liso«.

Vgrajena zvočnik in mikrofon dodata novo dimenzijo

Čeprav je v glavnem podedovala »dnk« svoje predhodnice, se Watch Fit 2 vendarle lahko pohvali z nadgrajeno zasnovo in tako poskrbi za še bolj interaktivno in intuitivno uporabniško izkušnjo. Navdušenje bo vsekakor prisotno nad zvočnikom, s katerim je tudi ta ura sposobna sprejemanja in opravljanja klicev prek vmesnika Bluetooth, s pridom pa ga izkoriščajo tudi animirane vadnice in zvočni trener. podedovala »dnk« predhodnice, medtem ko z nadgrajeno zasnovo nudi še bolj interaktivno in intuitivno uporabniško izkušnjo. Navdušeni boste nad zvočnikom, s katerim je tudi ta ura sposobna sprejemanja in opravljanja klicev prek vmesnika Bluetooth, nadgrajenimi animiranimi vadnicami in izboljšanim zvočnim trenerjem. Tako zlahka sprejmemo klic tudi, ko telefon ni na dosegu roke. V primeru, da klica ne moremo sprejeti, lahko klicatelju z enim dotikom pošljemo prilagojeno sporočilo.

Tedenska avtonomija

Še ena dobra novica. Huawei navaja avtonomijo baterije 10 dni pri običajni uporabi ali sedem dni pri intenzivni uporabi. Ob povprečni uporabi v praksi sem uro Watch Fit 2 polnil enkrat tedensko (vsakih 7 dni), ob intenzivnejši vadbi (vklopljen GPS pri potepanju po hribih ali teku) pa je zahtevala stik s priloženim polnilcem vsakih 5 dni. Napolni se v dobri uri.

Pod črto – veliko tehnologije za stotaka in pol

Če vam je oblika všeč, potem dvomov ni – Huawei Watch Fit 2 je dobra kupčija. Sploh upoštevaje vse funkcije in avtonomijo baterije. Sicer pa bo treba za njene »okrogle« sestre seči znatno globlje v žep.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.