24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

10 minut za polno baterijo telefona?

1 min read

Da, tudi to je mogoče. Podjetje Vivo namreč (vnovič) premika meje v tehnologiji za hitro polnjenje baterij pametnih telefonov. Z baterijo nove generacije in tehnologijo bliskovitega polnjenja z močjo 200W, ki v samo desetih minutah napolni baterijo s skoraj prazne na 100 %. Da, prav ste prebrali – skoraj prazne. Velja namreč od 1 do 100 % v 10 minutah.

Ultra-hitro polnjenje z močjo 200 vatov, ki združuje številne inovacije v tehnologiji baterij in polnjenja, je že na voljo v igričarskem pametnem telefonu iQOO 10 Pro, ki pa je vsaj zaenkrat na voljo le za azijsko-pacifiške trge.

Izboljšave zajemajo deset večjih inovacij pri bateriji in polnjenju, ki so zasnovane za hitrejše, varno in stabilno polnjenje ter zagotavljajo trajno odlično delovanje baterije. Inovacije vključujejo novo ultra-tanko ploščo baterije, nov baterijski elektrolit, trosmerno polnilno “črpalko”, nov baterijski separator in poseben način izdelave. Zaščitni elementi vključujejo uporabo novega toplotno prevodnega gela, novo zaščitno vezje in lastno razviti algoritem za zdravje baterije, ki skupaj zagotavljajo ohranjanje zmogljivosti baterije nad 80 % tudi po 1600 ciklih polnjenja. Vse to dopolnjujeta novi miniaturni polnilnik in 1,5-metrski kabel za polnjenje, kar omogoča iQOO 10 Pro, da preseže celo stroge standarde za zmogljivost baterije v avtomobilski industriji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.