22. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

DSM že v različici 7.1

Synology je objavil, da je na voljo nadgradnja operacijskega sistema DiskStation Manager z oznako 7.1 (DSM 7.1). Prinaša dve glavni posodobitvi funkcij in še vrsto manjših: dolgo pričakovano izvajanje popolnih varnostnih kopij celotnega sistema (bare-metal) in združevanje map v skupni rabi – dostop več Synology NAS/SAN naprav pod različnimi prijavami do istih map v skupni rabi.

»Ocenjujemo, da je več kot 5 milijonov aktivnih namestitev DSM nameščenih v obliki zasebnega oblaka, rezervnega strežnika ali nadzornih strežnikov,« je povedal Shamrock Ko, vodja ekipe za upravljanje sistemskih izdelkov. »Gradimo na trdnih temeljih, postavljenih z različico 7.0, zato se lahko zdaj osredotočimo na izboljšanje uporabniške izkušnje z obravnavanjem bolj specifičnih izzivov, ki jih naše stranke prepoznajo med vsakodnevno uporabo platforme.«

Izboljšave osnovnega pomnilnika

DSM 7.1 prinaša ključne izboljšave pri upravljanju pomnilnika. Deljenje podatkov med več Synology NAS/SAN napravami na različnih lokacijah je zdaj bistveno preprostejše. Rešitev za združevanje map v skupni rabi uporablja SMB DFS za ustvarjanje simboličnih povezav med mapami v skupni rabi na več enotah Synology, pri čemer prikaže več datotečnih strežnikov Synology SMB v vašem omrežju kot eno veliko skupno mapo portala.

Zaščita celotnega sistema

DSM 7.1 prinaša popolne varnostne kopije celotnega sistema na nivoju bare-metal. Zmožnost preslikave in repliciranja celotnega sistema Synology, ki jo poganja Synology Active Backup for Business, močno pospeši ciljne čase obnovitve (RTO) v primeru popolne okvare spletnega mesta. Zmožnost popolne obnovitve sistema prinaša tudi hiter in priročen način za ustvarjanje enako konfiguriranih sistemov.

Posodobitve uporabniškega vmesnika in izboljšave delovanja

Novi uporabniški vmesnik, predstavljen v različici 7.0, je bil dodatno optimiziran. Opravila, ki potekajo v ozadju, so sedaj prikazana v pregledu za administratorje. To zagotavlja večjo preglednost dogajanja v sistemu, tudi med različnimi uporabniškimi računi. V gručah visoke dosegljivosti (Synology High Availability (SHA)) lahko sedaj uporabniki pregledujejo in upravljajo pogone v obeh sistemih z ene nadzorne postaje Storage Managerja za lažje vzdrževanje in upravljanje.

Glede zmogljivosti, DSM že dolgo podpira predpomnilnike SSD za stroškovno učinkovito povečanje zmogljivosti naključnega V/I. Nova različica bo dodatno izboljšala SSD predpomnilnik z možnostjo pospeševanja več diskovnih polj hkrati.

Izboljšave celotnega ekosistema 

Synology je predstavil tudi nekaj večjih izboljšav aplikacij in storitev.

  • Active Backup for Business: nadzor pasovne širine, razširjene zmožnosti spremljanja in poročanja ter podpora za varnostne kopije DSM.
  • Active Insight: centralizirana dejavnost prijave in spremljanje statusa opravil Hyper Backup ter možnost posodabljanja nadzorovanih sistemov v paketu
  • Synology C2 Hybrid Share: posnetki na strežniški strani C2 poleg lokalnih različic datotek, ki jih zagotavlja Synology Drive za lažjo obnovitev.
  • Directory Server: podpora za krmilnike domene samo za branje za izboljšanje varnosti in prilagodljivosti.
  • Synology Drive: razširjene zmožnosti indeksiranja, prenovljena mobilna uporabniška izkušnja in izboljšane zmožnosti spremljanja/revidiranja.
  • MailPlus: Podpora za virtualni DSM, razširjene možnosti upravljanja in izboljšave uvoza/migracije.
  • Virtual Machine Manager: i zboljšave zmogljivosti I/O za shranjevanje in zmogljivosti QoS.

Synology je predstavil tudi Surveillance Station 9.0, ki prinaša znatne izboljšave uporabnosti, upravljanja z več lokacij, varnosti in še veliko več. Na voljo je tudi dodatna storitev C2 Surveillance. C2 Surveillance izkorišča novo uvedeno zmožnost dvojnega snemanja v Surveillance Station 9.0 za varno shranjevanje pomembnih video virov v primeru fizične poškodbe ali kraje NVR. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.