7. junija 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Skiroji Bolt bodo brzeli po prestolnici

2 min read

Ljubljana se pridružuje Boltovi mreži mest, kjer so na voljo električni skiroji. Ivan Begović, Boltov direktor za mikromiblnost za Slovenijo in Hrvaško, je danes odprl novo, trajnostno storitev mikromobilnosti v Ljubljani. V mestu bo na voljo 300 električnih skirojev, a bodo njihovo število prilagajali potrebam.

Ivan Begović, direktor za mikromobilnost za Slovenijo in Hrvaško v podjetju Bolt je ob predstavitvi povedal: “Naše poslanstvo je pomagati graditi ljudem prijazna mesta z zagotavljanjem cenovno dostopnejših in okolju prijaznejših alternativ za mobilnost pri vseh potovanjih po mestu. Električni skiroji in električna kolesa so odlična alternativa avtomobilom za krajša potovanja, zato smo veseli, da vidimo povpraševanje uporabnikov po naših električnih skirojih, saj se še naprej širimo po Evropi.” In dodal: “Izjemno smo ponosni, da bodo Ljubljančani zdaj lahko uživali v varnem, enostavnem in priročnem načinu vožnje po mestu z Boltovimi električnimi skiroji.”

Bolt, največji ponudnik električnih skirojev v Evropi, je sporočil, da se je uporaba njegovih električnih skirojev v primerjavi z obdobjem pred dvanajstimi meseci močno povečala. Marca 2022 so našteli za 500% več voženj v primerjavi z letom prej. Podjetje je napovedalo tudi svoj ambiciozni naložbeni načrt na področju mikromobilnosti. Bolt bo leta 2022 porabil več kot 150 milijonov evrov za nadaljnje povečevanje dejavnosti na področju električnih skirojev in električnih koles ter razvoj novih rešitev za povečanje varnosti in izboljšanje uporabniške izkušnje. Bolt bo tako povečal svoj vozni park na več kot 230.000 električnih skirojev in električnih koles konec letošnjega leta. Podjetje načrtuje širitev in upravljanje svojih voznih parkov v več kot 250 mestih (trenutno jih upravlja v 200 mestih).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.