25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Xiaomijeve enajstice

2 min read

Ne, ne gre za nogometaše. Bodo pa vsekakor zvezde. Xiaomi namreč že januarja začenja s popolno ofenzivo, saj je predstavil družino Redmi Note 11 s štirimi novimi mobilniki: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S in Redmi Note 11. Oznaka 11 prinaša še zmogljivejše strojne specifikacije in funkcije, saj se ponaša z nadgradnjo sistema kamer, hitrejšim polnjenjem baterije, boljšim zaslonom in ugodno ceno. Pod črto je zmogljiv pametni telefon danes dostopnejši kot kadarkoli prej. Cene se bodo namreč začele že (znatno) pod 200 evri, končale pa pri okoli 350 evrih.

Malo kompromisov, sploh pri kamerah
Za ta denar je kompromisov res malo, pri najdražjih modelih skoraj nič. Telefoni Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro in Redmi Note 11S so namreč opremljeni z glavnim tipalom fotoaparata ločljivosti kar 108 MP, torej omogočajo, da ujamete in delite pomembne trenutke svojega življenja v visoki ločljivosti in izjemnih podrobnostih.

Ultra širokokotna kamera z ločljivostjo 8 MP razširi perspektivo s 118-stopinjskim kotom gledanja, makro kamera z ločljivostjo 2 MP pa zajame fine podrobnosti od blizu. Poleg tega globinska kamera z ločljivostjo 2 MP na Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S in Redmi Note 11 omogoča ustvarjanje naravnega bokeh učinka, prijetnega estetskega videza neizostrene zameglitve za vaše portretne posnetke. Na prednji strani mobilnikov (razen modela Note 11) pa najdemo kamero ločljivosti 16 MP, ki lahko posname jasne selfije naravnega videza.

Odlična AMOLED-zaslona
Družina Redmi Note 11, ki se ponaša z visoko hitrostjo osveževanja do 120 Hz in hitrostjo vzorčenja na dotik do 360 Hz, izboljša izkušnjo zaslona z bolj gladkimi animacijami in prehodi brez zamika, hkrati pa beleži natančnejše dotike prstov. Najzmogljivejši triji modeli so opremljeni z zaslonom FHD+ AMOLED DotDisplay z velikostjo diagonale 16,94 cm oziroma 16,33 cm ter široko barvno paleto DCI-P3, ki zagotavlja živahnejše barve in podrobnosti, hkrati pa dosega kar 1200 nitov, kar pomeni jasnost zaslona tudi pri močni dnevni svetlobi. Na odličnem zaslonu pride do izraza tudi novi uporabniškimi vmesnik MIUI 13.

Dovolj zmogljivosti za vsako nalogo
Kje so torej varčevali, vprašate? Pri procesorjih. Pa tudi to bodo opazili le redki, saj so mobilni procesorji iz generacije v generacijo bolj impresivni. Redmi Note 11 Pro 5G tako poganja napredni osemjedrni procesor Snapdragon 695, ki prinaša povezljivost 5G in vrhunsko zmogljivost. Redmi Note 11 Pro in Redmi Note 11S sta kos izzivom z naprednim osemjedrnim procesorjem MediaTek Helio G96 in do 8 GB pomnilnika. Redmi Note 11 je opremljen s procesorjem Snapdragon 680, ki zagotavlja dobre zmogljivosti ob varčevanju z energijo.

Poleg tega vsi štirje mobilniki premorejo izjemno zmogljivo 5.000 mAh baterijo. Redmi Note 11 Pro 5G in Redmi Note 11 Pro s to zmogljivo baterijo s turbo hitrostjo polnjenja 67 W, potrebujeta le 15 minut, da napolnite 50 odstotkov baterije. Redmi Note 11S in Redmi Note 11 imata hitrost polnjenja 33 W, ki omogoča, da napravo do 100 odstotkov napolnite v približno eni uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.