27. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Philipsovi televizorji višajo letvico kakovosti slike

4 min read

Danes je tudi Philips predstavil svoje adute na področju digitalnih televizorjev. Družina televizorjev Performance je bogatejša za novega člana Philips 8807, ki mu ni para. Pri nas bo na voljo v 108 cm (43”), 126 cm (50”), 139 cm (55”) 164 cm (65”), 189 cm (75”) in 218 cm (86”) različici. In kaj prinaša? Poleg kakovostnega LCD-zaslona s kar 120 Hz osveževanjem slike, ki je odlična popotnica za vse vsebine s hitrim gibanjem (beri: športne prenose), je tu še 5. generacija slikovnega procesorja P5 AI, ki izboljša oziroma nadgradi vse vire slike, ne glede na ločljivost.

Philipsov TV boste prepoznali po minimalistični in elegantni zasnovi, z izjemno tankim srebrnim robom ob straneh in na vrhu, ki omogoča neposredno povezavo s 3-stranskim sistemom Ambilight, s katerim je zagotovljeno popolno doživetje gledanja – sistem Ambilight je še vedno deležen izjemnih ocen zadovoljstva kupcev Philipsove družine Performance.

Televizorji serije 8807 se lahko pohvalijo tudi z izjemno podporo tehnologiji visokega dinamičnega razpona barv (HDR), saj kot eni redkih podpirajo standarde HLG, Dolby Vision in HDR10+. Igričarji bodo navdušeni zaradi napredne povezave HDMI 2.1, vključno s podporo e-ARC, VRR za 4K od 48 Hz do 120 Hz pri polni pasovni širini 48 Gb/s ter združljivostjo AMD FreeSync™ Premium in načinom Auto-Low-Latency. Vhodna zakasnitev signala znaša le 9 ms, torej si lahko takšen televizor omislite tudi kot igričarski monitor.

Dva navzdol usmerjena zvočnika z močjo 20 W RMS pa poskrbita za izjemno dobro reprodukcijo zvoka. Philipsov TV boste prepoznali po minimalistični in elegantni zasnovi, z izjemno tankim srebrnim robom ob straneh in na vrhu, ki omogoča neposredno povezavo s 3-stranskim sistemom Ambilight, s katerim je zagotovljeno popolno doživetje gledanja – sistem Ambilight je še vedno deležen izjemnih ocen zadovoljstva kupcev Philipsove serije Performance.

Televizor je prav tako lahko del brezžičnega sistema Philips Home Wireless, ki ga poganja tehnologija DTS Play-fi in dopolnjuje vrhunsko platformo za pretakanje zvoka visoke razločljivosti v vseh prostorih vašega doma. Sistem je mogoče upravljati prek aplikacije in zagotavlja enostavno brezžično povezavo med vsemi združljivimi televizorji, mobilnimi napravami in zvočniki. Soundbar The One TAB8507 omogoča enostavno nadgradnjo vsestranskega zvoka, sistem Philips Home Wireless pa uporabnikom ponuja fleksibilnost, da izberejo kombinacijo izdelkov, ki najbolj ustrezajo njihovim potrebam. Pozneje jo lahko seveda poljubno dopolnjujejo.

Z uporabo para zvočnikov je mogoče ustvariti stereo zvok in gledanje filmov postane resnično doživetje. Nova posodobitev Philipsovim modelom televizorjev 2022 omogoča, da lahko televizor postane samostojen centralni zvočnik, z dodatnimi zvočniki spredaj in zadaj ter brezžičnim nizkotonskim zvočnikom pa je mogoče ustvariti popoln avdiosistem, ki z zvokom zapolni ves prostor in poskrbi za odlično reprodukcijo zvoka, tudi najnižjih frekvenc

OLED, nadgrajen
Novo modelno leto prinaša tudi nov model televizorja z zaslonom “pasme” OLED. Televizorji iz družine OLED807, ki bodo na voljo z diagonalami zaslona 48”, 55”, 65” in 77”, so pravi tehnološki biseri. Opremljeni so namreč z najnovejšo matriko OLED-EX. Vodikove spojine je v zasnovi OLED-EX zamenjal učinkovitejši in stabilnejši devterij, zaradi česar novi model v primerjavi s prejšnjimi običajnimi televizorji OLED zagotavlja do 30 % višjo svetilnost. Šesto generacijo slikovnega procesorja P5 AI odlikuje komunikacija s svetlobnim senzorjem televizorja, ki tako še bolj natančno prilagodi osvetlitev glede na svetlobne pogoje v prostoru.

Nova različica samodejnega filmskega načina AI Auto Film Mode ob zaznavi filma poskrbi za še večjo izbiro prikazovanja alternativnih slogov slike in sicer namesto dozdajšnjih dveh omogoča kar sedem različnih, vključno z načinom Filmmaker. Če je vaš televizor Philips OLED807 nastavljen na slog slike Filmmaker, bo pri zaznavanju vsebine Dolby Vision samodejno preklopil na temnejši prikaz slike Dolby Vision.

Slogi slike zdaj vsebujejo novega, to je način Crystal Clear, ki nadomešča prejšnji način Vivid (Živahno) in zagotavlja prikaz izjemno jasne slike z bogatimi barvami. Izboljšuje tudi naravno ravnovesje med ostrino, barvami in kontrastom. Novi filmi z oznako IMAX Enhanced za reprodukcijo visoko kakovostne in najostrejše slike 4K UHD uporabljajo napredne algoritme, ki odpravljajo nepopolnosti v sliki in so del tehnologije IMAX Digital Media Remastering (DMR). Ta omogoča natanko tak prikaz filma, kot si ga je zamislil režiser filma. Predvsem pa lahko z novim modelom pozabite na skrbi glede “vžgane” slike. Philipsova edinstvena »anti-burn« tehnologija uporablja napredno funkcijo zaznavanja logotipov ter statičnih objektov v sliki. Mreža območij z natančnim zaznavanjem statične vsebine in postopnim zniževanjem intenzivnosti lokalne osvetlitve na zaslonu preprečuje pojav vtisnjene slike, kar pa ne vpliva na sliko v drugih delih zaslona.

Kaj reči za konec? Se že veselim praktičnega preizkusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.