12. avgusta 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Bravie z letnico 2022

2 min read

Sony je na sejmu CES najavil nove serije televizorjev BRAVIA XR, vključno z modeli MASTER Z9K 8K in X95K 4K Mini LED, MASTER A95K, MASTER A90K in A80K 4K OLED ter X90K 4K LED. Novi modeli za leto 2022 se ponašajo s tehnologijo XR Backlight Master Drive za zaslone Mini LED in tehnologijo XR Triluminos Max za nove zaslone OLED.

Pri serijah Z9K in X95K, ki ju poganja kognitivni procesor XR™, je novost tehnologija XR Backlight Master Drive, ki natančno krmili najnovejšo generacijo osvetlitve ozadja Mini LED za izjemno svetlost. Letos Sony predstavlja tudi novo razvito originalno kamero BRAVIA CAM, ki zazna, kje sedite, in glede na to ustrezno optimizira sliko in zvok. Vključuje tudi upravljanje s kretnjami, videoklepet ter mnoge druge nove zabavne funkcije, ki čakajo, da jih raziščete.

Ob gledanju filmov lahko doživite tudi vrhunski zvok z izboljšano tehnologijo Acoustic Surface Audio+™ pri modelih OLED oziroma Acoustic Multi-Audio™ pri modelih LED. Z njuno pomočjo se položaj zvoka natančno ujema z dogajanjem na zaslonu, kar ustvarja zares vseobsežno izkušnjo slike in zvoka. Televizorji ob tem prinašajo tudi nove funkcije, ki omogočajo prilagoditev in izboljšavo domače zabave. Skupaj s ponudnikom Netflix smo pripravili način Netflix Adaptive Calibrated Mode , ki samodejno prilagodi obdelavo slike glede na osvetlitev okolice. S tem lahko priljubljene filme in oddaje v vseh razmerah vidite tako, kot so si jih zamislili ustvarjalci . Dodatno bo novi način BRAVIA CORE Calibrated Mode samodejno prilagodil kakovost slike na zaslonu, da bo ta bližje videzu, ki ga je zasledoval ustvarjalec. Vsi televizorji BRAVIA XR 2022 bodo opremljeni z oznako ‘Popolni za PlayStation®5’ , kar vključuje dve ekskluzivni funkciji PS5® – samodejno obdelavo odtenkov HDR in slikovni način samodejne izbire žanra.

Trajnost stopa v ospredje
Z vse večjim povpraševanjem po še večjih TV-zaslonih se povečuje tudi poraba virov in električne energije. Toda Sony je zavezan trajnostnemu razvoju v celotnem ciklu izdelka – vse od njegovega snovanja do uporabe, ko gledalci uživajo v izkušnji slike in zvoka. Sonyjev globalni okoljski načrt »Road to Zero« predvideva vzpostavitev trajnostne družbe z doseganjem ničelnega okoljskega odtisa skozi celoten življenjski cikel izdelkov in poslovnih dejavnosti do leta 2050. Z mislijo na te cilje v televizorjih za leto 2022 uporabljajo visoko reciklirano plastiko SORPLAS™, ki so jo razvili v podjetju Sony. Z uporabo plastike SORPLAS™ so povečali uporabo recikliranih materialov brez sklepanja kompromisov pri oblikovanju in trpežnosti, hkrati pa zmanjšali skupno porabo nove plastike do 60 odstotkov , kar je približno enako, kot je materiala v 140 milijonih zgoščenk. Poleg tega lahko kamera BRAVIA CAM zazna, kdaj gledalci niso več pred televizorjem ter zatemni zaslon za varčevanje z energijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.