24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ThinkPadi za generacijo Z

2 min read

Tako bi lahko na kratko opisali prve novince, ki jih je Lenovo predstavil na sejmu CES. Povsem nova ThinkPad Z13 in Z16 se lotevata filozofije sodobnega oblikovanja, ki cilja na drugačno občinstvo poslovnih uporabnikov. Nova osupljiva oblika odraža spremenjen odnos do tehnologije, njen vpliv na okolje in izvor komponent. Ne samo, da je oblika namenjena zagotavljanju individualističnih vrhunskih barvnih poudarkov, kot sta bron in arktično siva barva, novi prenosniki vsebujejo tudi bolj trajnostne materiale, kot sta recikliran aluminij ali reciklirano črno vegansko usnje. Trajnost se razteza na embalažo, ki je narejena iz 100-odstotno recikliranega in kompostiranega bambusa in sladkornega trsa, napajalnik pa uporablja kar 90 odstotkov ponovno uporabljenih sestavnih delov.

ThinkPad Z13 in Z16 bosta med prvimi prenosniki, ki jih poganjajo najnovejši procesorji AMD Ryzen™ PRO 6000 za mobilne naprave z varnostnim čipom Microsoft Pluton. Zmogljivost in varnostne funkcije gredo z roko v roki, Lenovova metodologija načrtovanja varnih naprav pa je še nadgrajena s sodelovanjem s podjetjema AMD in Microsoft. Družina procesorjev AMD Ryzen 6000, ki temelji na večplastnem varnostnem pristopu AMD PRO, prinaša prve procesorja x86, ki imajo integriran varnostni procesor Microsoft Pluton za izjemno varnost – od samega čipa do oblaka na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows 11. Microsoft Pluton Security Processor je zasnoval in posodobil Microsoft, njegovo poslanstvo pa je, da varnostno utrdi nove osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows 11 z zaščito za uporabniško identiteto, podatke in aplikacije.

Ob 30. obletnici ThinkPada so v podjetju Lenovo neverjetno ponosni na zapuščino in dediščino, ki si jo je ThinkPad zaslužil, predanost inovacijam v korist končnega uporabnika se bo nadaljevala še desetletja. Predvsem ThinkPad Z13 in Z16 prinašata nova temeljna načela oblikovanja in inženiringa, za katera je znamka postala sinonim.

Ključne oblikovne in tehnološke funkcije so bile integrirane v serijo ThinkPad Z za izboljšanje individualne uporabniške izkušnje. Minimalizem je namensko prefinjen in zaželen. Vrhunski zasloni pasme OLED s produktivnim razmerjem stranic 16 : 10 imajo ultra ozke robove. Avdio in video konference so izboljšane z novo komunikacijsko vrstico, ki vsebuje boljšo spletno kamero polne visoke ločljivosti z večjim 1,4 µm senzorjem in dva mikrofona. Za hiter in enostaven vnos je predstavljena večja 120 mm steklena drsna ploščica ForcePad, ki ponuja brezhibno drsenje in se lepo dopolnjuje s popolnoma steklenim naslonom za dlani. Uporabniki, ki že poznajo ikonski rdeč gumbek TrackPoint, pa bodo priča novi funkcionalnosti: dvakratni dotik TrackPoint zažene komunikacijski QuickMenu za hiter dostop do skupne nastavitve kamere in mikrofonov.

Vem, zanima vas, kdaj ju bomo ugledali v Sloveniji. Domači zastopnik nova ThinkPada Z pričakuje maja, takrat pa bodo znane tudi njune cene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.