7. julija 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Projektor za hipno zabavo

3 min read

Samsung Electronics je še pred uradnim odprtjem sejma CES 2022 predstavil svojo povsem novo prenosno napravo za zabavo, poimenovano The Freestyle. Gre namreč za inovativen projektor. Freestyle ponuja prvo tehnologijo svoje vrste in prilagodljivost za zagotavljanje optimalnega gledanja in zabave za uporabnike, ki želijo prikazovati video in avdio vsebine kjer koli že so.

Freestyle je projektor, pametni zvočnik in naprava za ambientalno razsvetljavo, združeno v eno lahko prenosno napravo. Tehta le 830 gramov, kar omogoča lažjo prenosljivost in tako poljuben prostor z lahkoto spremenite v projekcijo. Za razliko od običajnih, škatlastih projektorjev, vsestranski nosilec Freestyle omogoča vrtenje do 180 stopinj, kar uporabnikom omogoča prikazovanje visokokakovostnega videa kjer koli – na mizi, na tleh, steni ali celo na stropu – ločen zaslon ali platno ni potrebno.

»Projektor Freestyle je edinstven projektor, ki je usmerjen v končno vsestranskost in prilagodljivost ter ustreza spreminjajočemu se življenjskemu slogu potrošnikov,« je povedal Simon Sung, izvršni podpredsednik in vodja prodajne in marketinške skupine za poslovanje z vizualnimi zasloni pri podjetju Samsung. »Ker odpravlja vse omejitve v prostoru je Freestyle zabavna in praktična naprava, ki se jo lahko uporablja glede na osebne želje uporabnika«.

Freestyle ima popolne funkcije samodejnega izenačevanja (auto-keystone) in samodejnega izravnavanja (auto-level), ki jih omogoča vodilna tehnologija v industriji. Funkcije omogočajo napravi, da samodejno prilagodi svoj zaslon kateri koli površini pod katerim koli kotom in s tem zagotavlja popolnoma sorazmerno sliko. Poleg tega funkcija samodejnega ostrenja (auto-focus) omogoča, da Freestyle prikaže kristalno čisto sliko na kateri koli površini, pod katerim koli kotom, do velikosti 100 palcev. Freestyle ima tudi dvojni pasivni radiator, ki omogoča čiste in globlje nizke tone brez popačenj, njegov 360-stopinjski prostorski zvok pa nudi izjemen užitek v zvočni izkušnji kinematografske kakovosti, ne glede na to, kje se nahajate.

Za napajanje je Freestyle združljiv z zunanjimi baterijami, ki podpirajo USB-PD in izhod 50W/20V ali več, tako da ga lahko uporabniki vzamejo s seboj kamor koli – na pot ali potovanje. Freestyle je tudi pionir v tem, da je prvi prenosni zaslon, ki deluje, ko je privit v podnožje za žarnico brez potrebe po dodatnem ožičenju (tovrstna povezava bo prvič uporabljena v ZDA). Seveda ima možnost tudi navadne stenske vtičnice.

Ko projektor ni v uporabi za ogled vsebine, Freestyle zagotavlja tudi učinek osvetlitve razpoloženja. Ima možnost načina ambienta zahvaljujoč prosojnemu pokrovčku leče. Freestyle lahko postane tudi neke vrste pameten zvočnik, ki analizira glasbo in hkrati prilagaja vizualne učinke, ki jih je mogoče projicirati na steno, tla ali kjer koli drugje.

Freestyle ponuja funkcije Smart TV, ki so na voljo na pametnih televizorjih Samsung, z vgrajenimi storitvami predvajanja ter funkcijami zrcaljenja in predvajanja, ki so združljive z mobilnimi napravami Android in iOS. To je prvi prenosni projektor v industriji, ki je certificiran s strani največjih svetovnih partnerjev OTT in strankam zagotavlja najboljšo izkušnjo gledanja vsebin. Je tudi prvi projektor, ki vključuje glasovno upravljanje na daljavo, kar uporabnikom omogoča, da pri prostoročni uporabi naprave izberejo svoje najljubše glasovne pomočnike.

Projektor Freestyle, predstavljen na CES 2022, bo na voljo za prednaročilo v Sloveniji že od 20. januarja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.