19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Liffe tudi prek spleta

2 min read

Zaradi velikega zanimanja za ogled filmov, hkrati pa zaostrenih epidemioloških razmer in omejitve števila obiskovalcev v kinodvoranah, so se distributerji in organizator 32. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe, ki bo potekal med 10. in 21. novembrom, odločili, da bodo ljubiteljem filmov omogočili, da si bodo lahko v domačem okolju ogledali 44 filmov letošnjega festivala. Filmi bodo na voljo naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je tradicionalni glavni pokrovitelj festivala, in kot video vsebina na zahtevo na spletni strani www.liffe.si.

Naročniki televizije Telekoma Slovenije lahko z današnjim dnem do 21 filmov letošnjega Liffa dostopajo v videoteki DKino, in sicer v kategoriji LIFFE 2021, v prihodnjih dneh pa bo dodanih še 23 filmov. Naročniki, ki uporabljajo plaftormo NEO, želeni film poiščejo tako, da enostavno izgovorijo LIFFE 2021. Cena za ogled filma tako prek spletne strani Liffe kot v videoteki Telekoma Slovenije je 9 evrov, naročnikom televizije Telekoma Slovenije se ogled obračuna na mesečnem računu za komunikacijske storitve. Filme si je mogoče ogledati od 10. novembra od polnoči do 21. novembra do polnoči, kolikor traja tudi festival.

Liffe tudi letos predstavlja tekmovalni sklop Perspektive, v katerem se mladi režiserji potegujejo za nagrado vodomec, ki jo ob zaključku festivala že tradicionalno podeljuje Telekom Slovenije. Letos se predstavlja deset filmskih prvencev: Atlantida (režija Yuri Ancarani), Azor (režija Andreas Fontana), Inventura (režija Darko Sinko), Kala Azar (režija Janis Rafa), Kje je Venera? (režija Norika Sefa), Morena (režija Antoneta Alamat Kusijanović),Oblak v njeni sobi (režija Zheng Lu Xinyuan), Pohodi plin! (režija Panah Panahi), Služabniki (režija Ivan Ostrochovsky) in Telesce (režija Laura Samani).

Naročnikom televizije Telekoma Slovenije so v videoteki v kategoriji LIFFE na voljo tudi filmi preteklih Liffov ter uspešnice drugih festivalov; cene za ogled so med 1,79 evra in 4 evri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.