25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Facebook: 10.000 služb v Evropi

1 min read

Facebook je objavil načrt za odpiranje 10.000 novih visokokvalificiranih delovnih mest v Evropski uniji v naslednjih petih letih. Ta naložba je glas zaupanja v moč evropske tehnološke industrije in potenciala evropskih tehnoloških talentov.

Bistvo ideje je, da se lahko z ustvarjanjem večjega občutka »virutalne prisotnosti« interakcija na spletu veliko bolj približa izkušnji osebne interakcije. Metaverzum lahko pomaga odpreti dostop do novih ustvarjalnih, družbenih in gospodarskih priložnosti.

Evropa je za Facebook zelo pomembna. Od tisočih zaposlenih v Evropski uniji, do milijonov podjetij, ki dnevno uporabljajo njegove aplikacije in orodja.

Metaverzuma si ne bo lastilo in z njim upravljalo nobeno posamično podjetje. Enako kot internet, bo tudi metaverzum slovel po svoji odprtosti in interoperabilnosti. Za uresničitev tega bo potrebno sodelovanje med podjetji, razvijalci, ustvarjalci in oblikovalci politik. Stalne naložbe v produkte in tehnološke talente, tako kot tudi rast celotnega podjetja, bodo za Facebook nujno potrebne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.