18. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo Tech World: tablice, prenosniki, podatkovni centri in vse vmes

Lenovo je na svoji že 7. letni konferenci Tech World predstavil novo platformo Lenovo TruScale, s katero uvaja strategijo “vse kot storitev”, prenovljeno ponudbo rešitev za robno računalništvo in računalniški oblak, novo platformo umetne inteligence ter vrsto najnovejših prenosnikov iz družin Yoga ter Chromebook, nove tablice, monitorje in druge naprave.

Kje začeti, saj je novosti ogromno?

Večina bo najprej uzrla nove premijske prenosne računalnike, ki zagotavljajo hitro in odzivno računalništvo. Lenovo Yoga Slim 7 Carbon je najlažji 14-palčni prenosni računalnik z zaslonom OLED na svetu in zagotavlja izjemno prenosljivost, podobno kot novi 16-palčni ultra tanek Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Ti prenosniki so med prvimi, ki potrošnikom prinašajo zmogljiv operacijski sistem Windows 11 nove generacije z več udobja in brezhibnimi izkušnjami. Za vsestranskost na poti je zasnovan elegantni IdeaPad Duet 5 2-v-1, ki ima nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS in je primeren za ustvarjalne naloge in produktivnost prek priljubljenih aplikacij, hkrati pa obvlada tudi digitalno zabavo.

Tu je še inovacija iz sveta tablic. Primer je nova Lenovo aplikacija za brezžično povezljivost, imenovana Project Unity. Prvotno predstavljena skupaj z Lenovo Tab P12 Pro, aplikacija Project Unity učinkovito spremeni napravo v pametnega spremljevalca osebnega računalnika Lenovo z nameščenim Windows 10 ali 11. Ta popolnoma brezžična izkušnja uporabnikom omogoča preprosto združevanje obeh naprav s preprostim vnosom gesla in brezhibno razširitev namizja na tablični računalnik za dodatno delovno površino ali pa ga po potrebi zrcali. Ta tablični računalnik vključuje popolnoma novo pero Lenovo Precision Pen 3 ter tipkovnico polne velikosti za lažje in bolj produktivno delo.

Uporabniki lahko uživajo v vrhunski večpredstavnostni izkušnji z inovativno tablico Lenovo Tab P12 Pro, ki je opremljena z vsem, kar bi pričakovali od vodilnega tabličnega računalnika Lenovo s sistemom Android. Vključuje briljanten zaslon AMOLED, potopen zvok, zmogljivo baterijo in popolnoma novo digitalno pisalo z magnetnim nastavkom za brezžično polnjenje in opozorilo pred izgubo. Snemljiva tipkovnica pa razvaja z izdatnim ugrezom tipk za večje udobje tipkanja. Tablica, ki je na voljo v dveh različicah, s povezljivostjo 5G ali WiFi, ponuja neverjetno zabavo, kinematografski poglobljen zvok, vrhunske funkcije in produktivnost na poti. Če želite ta osebni domači kino v hipu preoblikovati v pisarniški stroj, preprosto pritrdite tanko tipkovnico in tablico naslonite na ovitek. Če želite takoj ustvarjati, preprosto vzemite v roke pero Lenovo Precision Pen 3, ki se samodejno poveže s tabličnim računalnikom ter zaženite posebej zasnovano aplikacijo Instant Memo, ki pretvori črnilo v besedilo in tako omogoči enostavno pisanje beležk.

S priročnimi brezžičnimi slušalkami Lenovo Smart Wireless Earbuds, ki jih povežete z napravo Android ali Windows z enim klikom, zahvaljujoč tehnologiji Lenovo Smart Pair, preprosto odprite kompaktno ohišje za polnjenje slušalk in tako omogočite povezavo Bluetooth.

Osebno mi je zelo všeč tudi profesionalni računalniški monitor ThinkVision P27u-20, ki je bil eden izmed treh monitorjev, predstavljenih na Tech World 2021. Ta monitor ponuja široko pokritost barvnih lestvic (99,1 % DCI-P3 in 99,5 % Adobe RGB) s tovarniško umerjeno barvno natančnostjo. Zasnovan za ustvarjalce in obdelovalce fotografij, video in grafičnih vsebin, ki iščejo zmogljiv monitor za razširitev delovne površine na zaslonu za učinkovito večopravilnost aplikacij, ta model dodaja tudi udobje priklopne enote Intel Thunderbolt 4. ThinkVision P27u-20, ki je skladen z Energy Star 8.0, prikazuje zelo natančno in jasno sliko diagonale 27 palcev, matrika IPS pa je ultra visoke ločljivosti (3840×2160 pik) s podporo VESA DisplayHDR 400 za realističen prikaz svetlih in temnih odtenkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.