25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ThinkPad za resno delo

2 min read

Temeljito prenovljen ThinkPad X1 Extreme Gen 4 prinaša še več zmogljivosti, boljšo povezljivost in več možnosti glede opreme po meri uporabnikov. Poganja ga najnovejši procesor Intel® Core™ vPro® 11. Generacije do modela i9 H-Series, vgrajeno pa ima še grafično kartico NVIDIA® GeForce RTX™, do 64 GB pomnilnika DDR4 ter sodoben pogon SSD. Za doplačilo je na voljo tudi povezljivost v mobilna omrežja 5G.

Drži, opis novega prestižnega in delovno orientiranega ThinkPada da vedeti, da z njim ni šale. Vsega 17,7 mm tanek prenosnik tehta 1,81 kg, za trpežnost pa skrbi več slojev ojačitev iz ogljikovih vlaken. Izjemne zmogljivosti potrebujejo tudi učinkovito hlajenje, saj lahko le tako uporabniki premikajo meje svoje ustvarjalnosti in jih ne rabi skrbeti zaradi pregrevanja. Inženirji podjetja Lenovo so razvili tri nove hladilne sisteme za prenosnike, opremljene z grafičnimi karticami NVIDIA RTX. Hibridni hladilni sistem uporablja tako tradicionalne toplotne cevi kot tudi veliko parno komoro za optimalno delovanje intenzivne grafike. Zajem zraka pod tipkovnico poveča pretok hladnega zraka skozi ventilatorje, hkrati pa ohranja odpornost proti razlitju. Na koncu pa dvojna zasnova obvoda omogoča pretok zraka čez zgornji in spodnji del hladilnega sistema za izboljšanje prenosa toplote. Ti elementi so dokaz prizadevanja Lenovo inženirjev za izpopolnjevanje procesov, ki pomagajo dodatno zaščititi najsodobnejše komponente prenosnika.

Pregled novih funkcij:

Nov 16-palčni zaslon z razmerjem stranic 16 : 10, obdan s štiristranskim ozkim robom, vgrajen v 17,7 mm debelo ohišje, ki tehta le 1,81 kg
Zasloni ponujajo do 600 nit svetilnosti in ločljivost 4K. Za živobarvno sliko skrbi tehnologija Dolby Vision HDR, vse zaslone pa odlikuje nižja količina modre svetlobe. Za doplačilo so na voljo na dotik občutljiv zaslon, digitalno pero in tovarniška kalibracija barv.
Za delo z zahtevno grafiko so na voljo grafične kartice NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 ali RTX 3080, slednja ima vgrajenih kar 16 GB lastnega pomnilnika GDDR6.
Za komunikacijo od koderkoli poskrbita Intel Wi-Fi 6E3 in opcijski 5G Wireless WAN1, ki ponujata optimalno povezavo doma, v pisarni in na poti.
X1 Extreme Gen 4 lahko opremite z do 64 GB pomnilnika DDR4 in dvema 2 TB pogonoma M.2 PCIe Gen 4 SSD. Standardna baterija zmogljivosti 90 Whr zagotavlja do 10,7 ure avtonomije delovanja4.
Nova generacija prinaša tudi spletno kamero visoke ločljivosti, za doplačilo je ta na voljo tudi kot infra-rdeča kamera, ki izboljša kakovost video konferenc, vključuje pa tudi fizično zaslonko. Zabavo in poenotene komunikacije še dodatno izboljšuje sistem zvočnikov Dolby Atmos, ki uporabniku predvajajo kristalno čist zvok, mikrofona pa poskrbita, da so uporabniki jasno slišani.
Za varnost in enostavnost uporabe je poskrbljeno. Bralnik prstnih odtisov je vgrajen v gumb za vklop za lažjo prijavo prek sistema Windows Hello™, večja 115-milimetrska sledilna ploščica pa je namenjena uporabnikom, ki imajo raje ta način nadzora kot legendarni TrackPoint, medtem ko tipke za hitri dostop pa omogočajo hiter sprejem in prekinitev zvočnih in video klicev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.