30. septembra 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

DSM 7.0 že za vogalom

2 min read

Te dni mineva že pol leta, kar je Synology predstavil preizkusno različico novega operacijskega sistema za strežnike NAS Synology. DSM 7.0 pa ne bo več dolgo “beta”, vsak čas, predvidoma že v juliju lahko pričakujemo prvo uradno različico. Ta prinaša spremembe v vseh vidikih operacijskega sistema, od upravljanja hrambenega prostora in uporabniškega vmesnika pa do funkcionalnosti, podprtih v oblaku. Glavne lastnosti DSM 7.0 in predstavljene nove rešitve, ki jih lahko pričakujemo v nadgrajenem operacijskem sistemu, je Synology postavil na ogled na tej povezavi.

Prava rešitev za arhiv fotografij
Najbolj očitna sprememba je na področju urejanja fotografij in video posnetkov. Synology ukinja rešitvi Synology Moments, podprti z umetno inteligenco in organizacijsko prilagodljivo Synology Photo Station, ter uvaja novo rešitev Synology Photos, ki naj bi združila najboljše iz obeh predhodnikov.

Podatek, ki je zanimiv tudi v luči nedavne spremembe storitve Google Photos, ki je začela šteti visoločljivostne prenose v uporabnikovo kvoto 15 GB prostora za shranjevanje. Zato je povsem verjetno, da če bomo potrebovali več prostora za svoje fotografije, elektronsko pošto in druge dokumente, bomo morali kupiti plačljiv paket Google One. Za uporabnike strežnikov NAS Synology pa rešitev Synology Photos ostaja brezplačna.

V novi aplikaciji bosta na voljo oba načina ogleda vsebine – način z mapami in na časovni osi. Poleg tega je na voljo iskanje fotografij in video posnetkov po ključnih besedah. Navidezne albume je mogoče ustvariti samodejno ali ročno, kot tudi deliti z drugimi. Poleg tega Photos podpira tudi podroben prikaz metapodatkov. Vsi metapodatki in albumi s fotografijami bodo ohranjeni, dodatki, kot so vodni žigi ali prepoznavanje obrazov, pa ne bodo vključeni. Po posodobitvi jih boste morali obnoviti. Takoj ko boste na svoj NAS namestili novi Synology Photos, bo na voljo za posodobitev tudi aplikacija za pametne telefone. Če želite varnostno kopirati zbirko slik in bazo podatkov, ki vsebuje metapodatke, kot so oznake, geopodatki in podobno o vaših fotografijah, potrebujete novo različico Hyper Backup, ki naj bi bila predstavljena šele po izidu DSM 7.0.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.