20. januarja 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Yoga dobiva zaslon OLED

2 min read

Prihodnost tankega in lahkega računalništva je postala precej svetlejša. Družba Lenovo je danes na sejmu CES predstavila 14-palčni prenosnik Yoga Slim 7i Pro, ki je na voljo tudi z zaslonom OLED. Poleg vrhunskega zaslona z osveževanjem slike s frekvenco 90 Hz prenosnik prinaša vrhunsko strojno opremo, saj gradi na platformi Intel® Evo™ in je opremljen z najnovejšimi mobilnimi procesorji Intel® Core™ 11. Generacije z grafiko Intel Iris® Xe ali namensko grafično kartico do modela NVIDIA® GeForce® MX450.

OLED-zaslon izdeluje podjetje Samsung Display, v 14-palčenm prenosniku Yoga Slim 7i Pro pa prikazuje sliko ločljivosti 2880 x 1800 pik s frekvenco osveževanja 90 Hz, kar zagotavlja manj trzanja slike, razmerje stranic 16 : 10 pa zagotavlja večjo delovno površino. Gre za prvi prenosnik iz družine Lenovo Yoga, ki je opremljen z zaslonom OLED, ki prikazuje bolj svetlo in živobarvno sliko v primerjavi z zasloni LCD. Več barvnih odtenkov, tudi črne barve ter bistveno večji kontrast slike prispevajo k znatno boljši sliki v primerjavi z zasloni LCD. Ta kombinacija kakovosti zaslona, tanke zasnove prenosnika, zmogljivega mobilnega procesorja in umetne inteligence (UI) skupaj ustvarja vrhunski prenosnik, ki ponuja boljšo kakovost slike ter nižja odzivni čas zaslona in porabo energije.

Impresivni 100-odstotna pokritost barvna pokritost DCI-P3 in 125-odstotna pokritost barvnega spektra sRGB zagotavlja žive in pristne barve, vsebine, zajete v tehniki HDR na zaslonu praktično oživijo, zato je ta prenosnik idealna izbira za vse, ki delajo z video posnetki ali obdelujejo fotografije. Tehnologija HDR še poveča kontrast med najsvetlejšimi in najtemnejšimi deli slike. Poleg tega pa tehnologija Dolby Vision® še dodatno premika meje kakovosti prikazane slike.

Prenosniki Yoga so vedno prednjačili na področju zmogljivosti, prenosljivosti in sloga. Preudarni uporabniki bodo cenili, kako jasna in berljiva je njihova kakovost slike na zaslonu OLED tudi na prostem – v neposredni sončni svetlobi. V primeru zaslona OLED vsaka posamezna pika, ki sestavlja sliko, oddaja lastno svetlobo, zato omogoča neodvisno osvetlitev, zatemnitev ali izklop, rezultat pa je vrhunska kontrastnost slike – ne glede na to, ali želite popolnoma temno črno barvo ali živobarvni prikaz. OLED-zaslon omogoča tudi zmanjšanje emisij modre svetlobe za do 70 odstotkov v primerjavi z LCD-zasloni, zato je prijaznejši do oči uporabnika.

Zdaj lahko samo še ugibamo, kdaj bo Yoga z OLED-zaslonom naprodaj v Sloveniji in koliko bo stala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.