19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungovi novi tv-ji z letnico 2021

2 min read

Samsung Electronics je na virtualnem First Look dogodku predstavil svoj portfelj Neo QLED in MicroLED televizorjev. Novi televizorji potrjujejo zavezanost družbe Samsung k trajnosti in inovacijam, ki na novo opredeljujejo vlogo televizorjev v domovih uporabnikov.

Neo QLED za kvantni preskok
Samsung z novima 8K (QN900A) in 4K (QN90A) televizorjema predstavlja popolnoma novo tehnologijo zaslona, Neo QLED. Neo QLED namreč vključuje nov vir svetlobe – Quantum Mini LED, ki je natančno nadzorovan s tehnologijo Quantum Matrix in procesorjem Neo Quantom.

Slikovna pika Quantum Mini LED je 40-krat manjša od običajne LED. Namesto leče za razprševanje svetlobe in paketa za pritrditev je Quantom Mini LED sestavljen iz neverjetne tanke mikro plasti, napolnjene z veliko več LED elementi. Quantum Matrix tehnologija omogoča izjemno fin in natančen nadzor nad gosto zapakiranimi LED-diodami in preprečuje napake v sliki. Neo QLED poveča svetlobno lestvico na 12-bitno s 4096 odtenki; to pripomore k temu, da so temna območja temnejša, svetla pa svetlejša, kar posledično zagotavlja natančnejšo in privlačnejšo HDR-izkušnjo. Procesor Neo Quantum z uporabo 16 modelov različnih nevronskih mrež, od katerih vsaka vključuje AI Upscalling tehnologijo in tehnologijo poglobljenega učenja, optimizira kakovost slike na 4K in 8K ločljivost, ne glede na kakovost vhodne slike.

Samsung Neo QLED 8K ima novo obliko, imenovano Infinity One Design – nudi zaslon skoraj brez okvirjev za boljšo izkušnjo gledanja. Novi televizor vključuje tudi številne vrhunske zvočne funkcije – od zvoka, ki sledi predmetom (OTS), do SpaceFit Sound tehnologije, ki analizira fizično okolje televizorja in zvok prilagodi vašemu prostoru.

MicroLED se predstavi
Samsung z novimi MicroLED televizorji uporabnikom prinaša izjemno vizualno izkušnjo na velikem zaslonu naslednje generacije. MicroLED televizor bo prvotno na voljo z 279,4-centimetrskim (110’’) in 251,46-centimetrskim zaslonom, kasneje pa tudi v manjših različicah. MicroLED uporablja mikrometrske LED luči za odpravo osvetlitve ozadja in barvnih filtrov, ki se uporabljajo na običajnih zaslonih. Je samoosvetljujoč s 24 milijoni LED luči – individualno nadzoruje in ustvarja osupljivo resnične barve in svetlost, z monolitno zasnovo pa nudi več kot 99-odstotno razmerje med zaslonom in okvirjem.

MicroLED televizor nudi tudi funkcijo 4Vue (Quad View), s katero lahko uporabniki gledajo do štiri različne vsebine na enem zaslonu. S televizorjem je možno povezati različne naprave in predvajati vsebine iz popolnoma različnih virov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.