15. maja 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sony je v televizorje vgradil še več pameti

2 min read

In sicer toliko, da si je japonski proizvajalec drznil zapisati, da je najavil prve televizorje s kognitivno inteligenco na svetu. Novi modeli nosijo oznako BRAVIA XR oziroma MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J in A80J OLED ter X95J in X90J 4K LED.

Vgrajeni »kognitivni procesor XR«, osrednji del nove serije BRAVIA XR, uporablja popolnoma nove postopke obdelave, ki presegajo običajno umetno inteligenco (UI) in so zasnovani tako, da reproducirajo, kako ljudje vidimo in slišimo – ko ljudje opazimo objekte, se nezavedno osredotočimo na določene točke. Kognitivni procesor XR z vgrajeno kognitivno inteligenco zaslon razdeli na številna območja in zazna, kje na sliki se nahaja »žarišče«. Medtem ko je običajna UI sposobna zaznati in posamično analizirati elemente slike, kot so barva, kontrast in podrobnosti, lahko novi kognitivni procesor XR hkrati navzkrižno analizira vrsto elementov, tako kot to počnejo naši možgani. Tak način delovanja medsebojno uskladi vse elemente za kar najboljši končni rezultat, kar pomeni, da je vse na sliki sinhronizirano in življenjsko – in tega običajna umetna inteligenca ni sposobna.

Kognitivni procesor XR lahko analizira tudi položaj zvoka v signalu ter tako zvok popolnoma uskladi z dogajanjem na zaslonu, obenem pa tudi pretvori katerikoli zvok v 3D prostorski zvok ter tako zagotovi vrhunski realizem z izjemno zvočno kuliso. Procesor se uči, analizira in razume izjemno količino podatkov ter inteligentno optimizira vsako slikovno piko, kader in prizor za doseganje najbolj realistične slike in zvoka, kot ga je Sony zagotavljal do sedaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.