25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

IdeaPad 5G

3 min read

Kdo pravi, da bomo večno ujeti med štiri stene? Lastovka, ki nam bo prinesla tehnološko pomlad, je vsekakor novi prenosnik podjetja Lenovo, ki že z oznako – IdeaPad 5G – da jasno vedeti, kaj lahko od njega pričakujemo. Stilski, zmogljiv prenosnik, ki se zna za razliko od malodane vseh tekmecev povezati tudi v najnovejša mobilna omrežja 5G in omogoča izjemne hitrosti prenosa podatkov, tudi takšne, ki presegajo (povprečne) žične in brezžične povezave.

Z do 20-urno avtonomijo delovanja na baterije ob neprekinjenem predvajanju video posnetkov je poskrbljeno za zabavo, tudi če cel dan na kavču gledate filme na odličnem 14-palčnem zaslonu prenosnika, ki dosega bliskovito hiter prenos podatkov v omrežjih 5G ali 4G LTE, prav tako pa je na voljo zanesljiva povezljivost v brezžična omrežja Wi-Fi 5. Ta praktična in elegantna naprava ljubiteljem večopravilnosti olajša, da ostanejo povezani doma ali na poti, tako da kombinirajo tisto, kar jim je všeč pri pametnem telefonu (ima celo držalo za kartico SIM), npr. takojšnjo odzivnost ter tanko in lahko zasnovo. Prenosni računalnik brez ventilatorja je opremljen z operacijskim sistemom Windows 10. Kjer omrežje 5G ni na voljo, boste uživali večjo varnost in zanesljivost s povezljivostjo 4G LTE, ki je prav tako na voljo na novem prenosnem računalniku IdeaPad 5G.

Za zmogljivost in učinkovitost IdeaPad 5G skrbi vodilna računalniška platforma Qualcomm® Snapdragon™ 8cx 5G, opremljena z zmogljivo grafiko Qualcomm® Adreno™ 680 in Qualcomm® Snapdragon™ X55 Modem-RF sistemom za povezljivost. Ta inovativni prenosni računalnik s povezljivostjo v omrežja 5G vam omogoča, da prek ponudnika storitev 5G prenesete filme, kličete in pošiljate e-pošto tako rekoč s hitrostjo, ki je do 10-krat hitrejša od tiste, ki jo zmorejo povezave 4G. Velike datoteke in video posnetke visoke ločljivosti pretočite v rekordno kratkem času in si jih ogledate na 14-palčnem zaslonu IPS ločljivosti 1920 x 1080 točk (svetilnost 300 cd/m2), ki prikazuje živobarvno sliko s 100-odstotno pokritostjo barvnega spektra sRGB.

In še nekaj mi je nadvse všeč. Opremljen z udobno tipkovnico IdeaPad razvaja uporabnike tudi z zasnovo brez ventilatorja, ki skrbi, da prenosnik deluje hladno in tiho (podobno kot tablica). Za kristalno čist zvok pa skrbita k uporabniku usmerjena zvočnika, podprta s tehnologijo Dolby Audio™. Dva vgrajena mikrofona zagotavljata, da vas bodo na drugi strani vedno jasno slišali, ne glede na to, ali klepetate s prijatelji ali pa sestankujete na daljavo.

Funkcija Modern Stanby zagotavlja, da se prenosnik IdeaPad 5G takoj zbudi iz stanja pripravljenosti in je pripravljen na delo. Odklene ga že pogled, saj infrardeča kamera prepozna obraz uporabnika. Prenosnik, ki je težak vsega 1,2 kg in debel le 14,9 mm, je tako lahko vedno pri roki. In daleč stran od vtičnice, saj je opremljen z baterijo zmogljivosti 51 WHr, ki jo tehnologija Rapid Charge Express zelo hitro napolni. Preko vmesnika USB Type-C® pa lahko prenosnik polni tudi druge naprave.

Bo pa treba na Lenovo IdeaPad 5G še malce počakati, no, vsaj do maja letos, ko naj bi bil naprodaj tudi v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.