24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

O, lej, OLED+935

3 min read

Tik pred začetkom sejma IFA 2020 v Berlinu je Philips predstavil novince z letnico 2020, novi zastavonoša pa sliši na ime OLED+935. Prinaša izboljšano procesiranje slike s pomočjo umetne inteligence, ki iz matrike OLED izvleče kar najboljše. Funkcionalnost umetne inteligence za analizo milijonov slikovnih in video posnetkov uporablja lastne nevronske mreže ter samodejno strojno učenje. Podatke črpa iz edinstvene baze podatkov, ki jo je v zadnjih 30 letih ustvarila razvojna ekipa Philips TV.

Programska oprema pa ne omogoča le najboljših rezultatov v doseganju kakovosti slike, ki temelji na petih področjih (izvor signala, barve, kontrast, gibanje in ostrina), ampak je zasnovana tako, da med njimi ustvari najboljše ravnovesje in s tem veliko bolj realistične barvne prehode ter naravno sliko. Skratka, daje občutek, kot da ne gledamo več običajne televizije.

OLED+935 je tudi prvi televizor z edinstveno tehnologijo odpravljanja pojava vtisnjene slike, ki neprekinjeno in učinkovito ščiti zaslone televizorjev OLED. Televizor učinkovito odpravi v kar 95 % primerih statičnih slik, vključno z logotipi in igralno vsebino.

Namesto, da televizor za nastavljanje ostrine prek celega zaslona uporablja le eno nastavitev/stopnjo ostrenja, nova funkcija AI Machine Learning Sharpness v sliki omogoča lokalno nastavitev ostrine. Za doseganje optimalne ostrine prek celega zaslona, nova funkcija to naredi z uporabo različnih nastavitev za posamezna področja v sliki. Kadar televizor sprejema signale slabe kakovosti, nova funkcija AI Smart Bit Enhancement 2.0 s pomočjo vrhunsko dodelanega procesorja P5 4. generacije odlično rešuje dosedanje težave izgubljanja podrobnosti, ki je nastajala med odstranjevanjem barvnih pasov v sliki. Z uporabo dodatne procesne moči dodanega čipa, sistem 8-bitno natančnost obdelave videa na območjih, kjer pride do pojava pasov poveča na skoraj 14-bitno. To ima za posledico bolj gladke barvne prehode v sliki, brez izgub podrobnosti v drugih predelih slike.

Philips TV je eden redkih proizvajalcev, ki z novim izboljšanim procesorjem P5 AI odlično podpira vse glavne formate slike HDR. To vključuje HLG, kot tudi HDR10 in HDR10+, hkrati pa z uporabo posebne funkcije “Dolby Bright” izboljšuje prikaz v Dolby Vision kodirane dinamične vsebine HDR. Najnovejši procesor P5 4. generacije s pomočjo metapodatkov v formatu HDR10 zelo natančno obdela vse svetlostne odtenke v celotnem obsegu doseganja največje osvetlitve MAX CLL, to je od 1000 – 4000 nitov (cd/m2).

OLED+935 bo kmalu na voljo v različicah z diagonalo zaslona 55” in 65”, oktobra pa tudi v 48”. Obenem pa je že nagrado združenja EISA, in sicer je postal zmagovalec v kategoriji “Best Home Theatre TV 2020”.

Tudi na račun kakovostnega zvoka. OLED+935 je prvi Philipsov televizor, ki ima obe, bazno zvočno enoto Dolby Atmos Elevation, kot tudi unikatno visokotonsko enoto Bowers & Wilkins z rešitvijo Tweeter-on-Top, združeni v centralni sklop. Vse skupaj je nameščeno v ločenem ohišju zvočnikov z minimalističnim kovinskim nosilcem, ki deluje kot namizno stojalo. V kompletu je tudi namestitveni set, ki omogoča namestitev televizorja na steno. OLED+935 ima skupno v zvočni sistem 3.1.2 integriranih deset zvočnikov. To vključuje tri 19-milimetrske, naprej usmerjene visokotonce s titanijevimi kupolami, ki se nahajajo na v levi, v sredini in na desni strani bazne enote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.