25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telefon kot oddaljeni mikrofon

2 min read

Ste vedeli, da lahko pametni telefon družine Huawei P40 uporabite kot oddaljeni mikrofon? Koliko res poznate skrite funkcije svojega pametnega telefona?

Sistem EMUI 10.1, s katerim so opremljeni novi pametni telefoni družine Huawei P40, prinaša popolnoma novo funkcijo »Ojačevalnik zvoka«. Ta ga spremeni v oddaljeni mikrofon, ki ujete zvoke pošilja na preko brezžičnega vmesnika Bluetooth priključene brezžične slušalke ali zvočnik. Zanimiv in priročen trik, ki lahko pride prav v primerih, s katerimi se občasno srečujete. Npr. funkcija, ki pametni telefon spremeni v oddaljen vir zvoka, pa je uporabna tudi drugače. Postavite ga lahko blizu malčku, ko ta spi, medtem pa se svobodno gibljete po stanovanju. Takoj ko se bo prebudil, ga boste lahko slišali in se mu posvetili.

To pa ni edina možnost uporabe nove funkcije. S tem ko svoj telefon spremenite v pametni mikrofon, lahko izrabite njegovo sposobnost ojačitve zvoka. Govorite kot običajno, a prej nekam v prostor postavite brezžični Bluetooth zvočnik, da vas bodo poslušalci bolje slišali. Funkcija »Ojačevalnik zvoka« je zato uporabna tudi v poslovne namene, saj ne potrebujete sejne sobe opremljene z ustreznimi konferenčnimi napravami, dovolj je pametni telefon in zvočnik Bluetooth.

Omeniti velja, da funkcija podpira edinstvene Huaweieve tehnologije dušenja hrupa, pomaga pa tudi pri težavah, ki običajno nastanejo pri sočasni uporabi mikrofona in zvočnika. Najhujše med njimi so zoprni zvoki ojačitvene zanke kot posledica premajhne razdalje med mikrofonom in zvočnikom. Algoritmi, ki jih je Huawei vgradil v svoje najnovejše pametne telefone, pa učinkovito nevtralizirajo zvoke, ki jih oddaja zvočnik in s tem zmanjšujejo možnosti tega zoprnega zvočnega učinka.

Za vse našteto so potrebni le trije preprosti koraki:
Korak 1: V nastavitvah izberite možnost »Zvoki in vibracije«.
Korak 2: Omogočite funkcijo »Ojačevalnik zvoka« in s telefonom prek vmesnika Bluetooth povežite brezžične slušalke ali zvočnik.
Korak 3: Potrdite izbiro, da telefon vzpostavi povezavo z izbrano napravo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.